Sport

Dan Petrescu ar putea reveni la CFR Cluj

Unul dintre cei mai buni antrenori români, Dan Petrescu ar putea reveni la CFR Cluj. ”Bursucul” are o misiune complicată în China, acolo unde doar printr-o minune ar putea s-o salveze de la retrogradare pe Guizhou Zhicheng, formaţie aflată pe ultimul loc în clasament.

Revenirea lui Marian Copilu la campioana României ar putea însemna și revenirea mai multor oameni ce au pus umărul la titlul din sezonul trecut, printre care și fostul antrenor al clujenilor. Chiar dacă a cucerit cel de-al patrulea titlu de campioană din istoria clubului din Gruia, Petrescu a decis să plece în China, fiind înlocuit de Edi Iordănescu.

Marian Copilu urmează să-l înlocuiască pe Iuliu Mureşan în funcţia de preşedinte, și a întreprins deja primele demersuri pentru readucerea lui Petrescu, iar tehnicianul urmează să ofere în următoarele săptămâni un răspuns, potrivit Gazetei Sporturilor.


În urmă cu o lună, fostul președinte al clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan, mărturisea că l-ar primi pe banca tehnică pe Dan Petrescu.
„100%, fără ezitare l-am lua pe Petrescu, dar nu știu dacă vine el. Petrescu s-a descurcat foarte bine cu băieții. El avea o relație excelentă cu vestiarul, se ocupa de toate”, a fost declaratia președintelui Iuliu Mureșan la DigiSport.

Petrescu a fost prezentat oficial ca antrenor al echipei clujene pe 10 iunie 2017. El a semnat atunci un contract pe doi ani. La începutul lunii aprilie, clubul din Gruia anunţa prelungirea contractului cu Dan Petrescu pentru încă două sezoane începând din vară, însă la începutul lunii iunie a fost reziliat contractul.


Petrescu a plecat de la CFR Cluj imediat după ce a câştigat campionatul, fiind înlocuit cu Edward Iordănescu. Nici Iordănescu jr n-a rezistat prea mult, clujenii preferând să-l instaleze pe Toni Conceicao.

La CFR Cluj e în continuare o situaţie de incertitudine la nivelul staffului administrativ, însă Toni Conceicao pare să nu aibă postul în pericol. Cel puţin asta susţine tehnicianul din Gruia, care a primit asigurări că va continua.


Echipa din Gruia a început greu sezonul competițional după ce a fost eliminată din Europa în play-off-ul Europa League de formaţia Dudelange, din Luxemburg. În campionat, clujenii au 17 puncte după 10 etape şi ocupă în prezent locul 3, la 4 puncte în spatele liderului FCSB.

Iuliu Mureșan, cel care de 17 ani activa la conducerea clubului din Gruia, de când echipa fusese preluată de Arpad Paszkany, a fost demis chiar înaintea derby-ului etapei a 10-a cu Craiova. Iuliu Mureşan a fost părtaş la toate performanţele obţinute de clujeni în ultimul deceniu - cele patru titluri de campioană, patru Cupe ale României şi trei supercupe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter