Sport

„U“ şi CFR, în top 5 în Liga 1

<p /><img src="documente/stories/08_august/28_ziua/08 concluzii.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea şi CFR Cluj au început bine noul sezon al Ligii 1, fiind printre protagonistele competiţiei.

După cinci etape, cele două formaţii clujene sunt în primele 5 clasate în Liga 1.

Atât Universitatea cât şi CFR au avut un start lansat de sezon. După cinci etape, „U“ Cluj este pe locul 4, cu 10 puncte, iar CFR pe locul 5, cu 9 puncte. „Şepcile roşii“ s-au impus, nu fără emoţii, în prima etapă, în deplasare la CS Mioveni, cu 1-0, graţie reuşitei lui Gabriel Machado. „Alb-negrii“ au învins apoi, în primul meci de pe teren propriu, Rapidul lui Răzvan Lucescu, echipă considerată de bookmakeri principala favorită la titlu în acest sezon. CFR a trecut fără mari probleme de Astra Ploieşti, cu 2-0, iar apoi a repetat acelaşi scor şi în deplasarea de la Târgu Mureş.


Pauza competiţională datorată amicalului naţionalei cu San Marino nu a picat bine pentru cele două echipe clujene. La reluarea Ligii 1, Universitatea a jucat binişor, dar a pierdut meciul din deplasare cu Steaua Bucureşti, 1-2. „Studenţii“ şi-au revenit însă şi au câştigat meciul următor, 3-2 cu Petrolul Ploieşti. Clujenii au fost conduşi la pauză, dar în repriza secundă şi-au „sufocat“ adversarii şi au reuşit să se impună printr-un gol înscris de Tony în minutele de prelungire. Pentru meciul din etapa a cincea, „şepcile roşii“ s-au întors la Ploieşti (unde au jucat şi meciul cu Steaua) şi au remizat, 0-0, cu Astra. „Feroviarii“ şi-au pierdut ritmul în pauza competiţională şi au pierdut primul meci de la reluare, 0-2 acasă cu Gaz Metan Mediaş. Elevii lui Jorge Costa nu s-au regăsit nici în etapa a 4-a şi au cedat şi meciul de la Târgu Jiu cu Pandurii, tot 0-2. „Alb-vişinii“ s-au dezlănţuit în schimb în etapa a cincea, când au zdrobit Sportul Studenţesc cu 6-1. În ciuda faptului că Târnăcop „i-a lovit în cap“, deschizând scorul pentru bucureşteni în minutul 27, „feroviarii“ au revenit puternic şi s-au impus prin reşitele semnate de Sougou (38), G.Mureşan (50), Renan (52), De Zerbi (69), Bastos (87) şi Kapetanos (90+4).

Concluzii după 5 etape


Spre deosebire de sezonul trecut, apărarea Universităţii Cluj a funcţionat mult mai bine. Chiar dacă au primit 4 goluri, ceea ce poate părea destul de mult, „studenţii“ au reuşit să nu primească gol în 3 din cele 5 meciuri jucate. „Alb-negrii“ şi-au păstrat şi apetitul ofensiv, reuşind să înscris în 4 meciuri, având o medie de 1,4 goluri pe meci.

Deşi au arătat un joc consistent în primele două etape, „feroviarii“ şi-au arătat slăbiciunile în următoarele două, în care au fost învinşi de Gaz Metan şi Pandurii, aceasta din urmă o echipă fără mari ambiţii. Chiar dacă au trecut la pas de Sportul, în etapa a 5-a, elevii lui Jorge Costa mai au de lucrat la omogenitate.


La fel ca şi în sezonul trecut, ambele echipe clujene sunt în coada clasamentului fair-play. CFR este cea mai indisciplinată echipă, cu 19 cartonaşe galbene, fiind urmată de Sportul şi Concordia Chiajna, cu câte 18 şi de Universitatea Cluj, care a adunat 17 cartonaşe galbene.

abonare newsletter