Sport

CFR Cluj a câștigat cu 2-1 în deplasarea de la Giurgiu și s-a apropiat la un punct de FCSB

CFR a câştigat derby-ul împotriva formației Astra şi a urcat pe locul doi în clasamentul Ligii 1, la un singur punct în spatele liderului FCSB, care urmează să joace, astăzi, împotriva celor de la Concordia Chiajna.

Meciul de la Giurgiu a însemnat şi revenirea pe gazon a decarului clujean, Ciprian Deac, care s-a accidentat în meciul retur cu Malmo din Liga Campionilor (1-1) şi a absentat aproape două luni. Decarul ardelenilor a jucat aproape 30 de minute.

Feroviarii s-au impus cu 2-1, dar după un joc controlat în cea mai mare parte şi au revenit pe locul doi în clasament.


Victoria obținută de CFR Cluj pe terenul celor de la Astra reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru Antonio Conceicao. După eliminarea din Europa League, în fața luxemburghezilor de la Dudelange, au fost tot mai dese zvonurile unei eventuale demiteri.

Mai mult, în ultima săptămână, șansele ca Toni Conceicao să fie demis au crescut, în contextul în care au apărut informații conform cărora Neluțu Varga ar dori să îl schimbe pe Iuliu Mureșan. Președintele CFR-ului este cel care a insistat pentru aducerea antrenorului portughez pe banca tehnică a clujenilor, după demiterea lui Edi Iordănescu.


Jucătorii giurgiuveni au început puternic meciul și în minutul 2 puteau să deschidă scorul, prin Llullaku, însă golul a fost anulat pentru henț. Echipa gazdă a mai încercat poarta apărată de Arlauskis însă clujenii, prin Țucudean, au fost cei care au deschis scorul în ultima fază a primei reprize.

În repriza secundă, Mulțescu a trimis jucătorii în atac dar tot clujenii au marcat, în minutul 55, prin Moutinho. Singurul gol al echipei gazde a venit abia în minutul 89, Zoua a redus din diferență și stabilește și scorul final, 2-1 pentru CFR Cluj.


La finalul partidei cu Astra, Toni Conceicao a vorbit despre posibilitatea ca Iuliu Mureșan să fie schimbat din funcție și să plece din club.
„Nu avem nevoie de instabilitate. E foarte important pentru noi, pentru jucători, pentru antrenori. Tot timpul s-a vorbit că plec, că jucătorii nu sunt profesioniști. Nu avem nevoie de instabilitate. Problemele conducerii cred că se vor rezolva. Noi ne facem treaba noastră, o să ne antrenăm cu profesionalism. Cred că am făcut o treabă bună de când am venit la CFR”, a spus Toni Conceicao la finalul partidei.

După acest meci, echipele din Liga 1 vor lua o scurtă pauză, până pe 19-22 octombrie, pentru meciurile naționalei României. În următorul meci, CFR Cluj va întâlni, pe teren propriu, vineri, 19 octombrie, de la ora 21:00, formația Poli Iași.


Astra Giurgiu - CFR Cluj 1-2 (Zoua 89 / Ţucudean 45+1, Moutinho 55)

Echipele de start:
Astra: Iliev - Belu, Bejan, Cestor, Butean - Moise, Biceanu - Begue (Gheorghe 86), N. Roşu, Llullaku - Zoua
Rezerve: Lazar - Alibec, V. Gheorghe, R. Crişan, L. Buş, Trusescu, Boboc


CFR: Arlauskis - Manea, Lang, A. Mureşan, Peteleu - Djokovic, Hoban, Culio - A. Ioniţă (Deac 68), Ţucudean (Omrani 83), Moutinho (Mailat 90+1)
Rezerve: Fernandez - Bordeianu, Radu, Deac, Males, Mailat, Omrani

Ultimele Stiri
abonare newsletter