Sport

„Era” Mureșan a apus la CFR Cluj. Cine va prelua conducerea?

La clubul CFR Cluj este haos general după ce înaintea meciului cu CSU Craiova președintele clubului Iuliu Mureșan a fost demis de către patronul Neluțu Varga după o analiză completă la care și avocatul Marian Băgăcean, patronul din acte al clubului şi omul fără a cărui semnătură nu se mişcă niciun euro.

Echipa din Gruia a început greu sezonul competițional după ce a fost eliminată din Europa în play-off-ul Europa League de formaţia Dudelange, din Luxemburg. În campionat, clujenii au 17 puncte după 10 etape şi ocupă în prezent locul 3, la 4 puncte în spatele liderului FCSB.

Iuliu Mureșan, cel care de 17 ani activa la conducerea clubului din Gruia, de când echipa fusese preluată de Arpad Paszkany, a fost demis chiar înaintea derby-ului etapei a 10-a cu Craiova. Iuliu Mureşan a fost părtaş la toate performanţele obţinute de clujeni în ultimul deceniu - cele patru titluri de campioană, patru Cupe ale României şi trei supercupe.


Neluțu Varga, patronul echipei clujene, a luat această decizie după rezultatele slabe din acest sezon, iar Conceicao ar putea urma să fie demis și el.

În locul lui Iuliu Mureșan ar urma să vină la echipă Bogdan Mara, împreună cu Marian Copilu și Daniel Stanciu. Totuși, rămâne să vedem dacă Copilu va reveni la echipa din Gruia, acesta refuzând într-o primă fază invitația lui Neluţu Varga.


Marian Copilu a fost cel care l-a adus pe Dan Petrescu în Gruia, pentru ca apoi să gândească toată strategia din spatele câştigării titlului de anul trecut. Mureşan s-a remarcat în ultimele luni cu aducerea lui Toni Conceicao care nu a reușit să facă performanța dorită. În plus, Mureşan a pariat şi pe Julio Baptista, fotbalist care e plătit regeşte, dar care are mari probleme medicale şi nu joacă.

La începutul acestui sezon, Copilu la adus la echipa clujeană, ca antrenor, pe Edi Iordănescu dar a fost demis după doar câteva etape, căzând victimă în războiul dintre Marian Copilu, Bogdan Mara şi Marius Bilaşco, pe de-o parte, şi Iuliu Mureşan, de cealaltă parte.


Daniel Stanciu, care ar putea prelua funcția de director direct sportiv.
Acesta se afla şi în echipa cu Maqueda şi Toni Curea, pregătită de instalare după eliminarea suferită contra luxemburghezilor de la Dudelange.

Din 2001 preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan încheie un ciclu la echipa din Gruia. După discuţia purtată cu Neluțu Varga şi-a sunat secretara şi i-a cerut acesteia să îi împacheteze lucrurile pentru că nu vrea să mai calce pe la stadion. Postul său i-a fost propus lui Copilu deja, iar într-o primă fază acesta a refuzat. Însă Neluţu Varga speră să se răzgândească.

Ultimele Stiri
abonare newsletter