Sport

”U” Cluj pierde și în deplasare și se îndepărtează de ținta sezonului

Echipa de fotbal Universitatea Cluj nu reușește să revină în fruntea clasamentului pentru a-și asigura șansa la promovare după înfrângerea suferită, în deplasare, în fața formației FC Argeș, scor 1-2 (0-2).

Clujenii, favoriţi la promovare la începutul sezonului nu au reșit să facă față echipei argeșene. Primul gol a venit repede pentru echipa gazdă, Șerban a efectuat o lovitură liberă, Kofi a respins greşit, iar Sepsi l-a scăpat din marcaj pe Vasile Buhăescu (8'), care a punctat cu o lovitură de cap la colţul lung. Era 1-0 pentru FC Argeș. Faza s-a repetat 13 minute mai târziu, tot Şerban timiţând în careu, din lovitură liberă, şi Panait a făcut 2-0, dintr-un offside evident, dar nevăzut de asistent.

Clujenii au încercat să-și revină însă Coman (31') a trimis prea slab la singura ocazie a reprizei pentru ei, iar portarul Dur-Bozoancă (38') a salvat echipa lui Falub de la un umilitor 3-0, intervenind salvator în situaţie de unu la unu cu Buhăescu. Gavra (56') n-a putut să înscrie de la 20 de metri, iar apoi tot echipa din Piteşti a avut două şanse de a marca (65', 66'), clujenii fiind incapabili să controleze meciul.


Singurul gol marcat de echipa clujeană a venit în minutele suplimentale ale meciului, Dorin Goga (90'+3') a marcat cu capul din 6 metri, după o centrare din corner.

Din păcate pentru suporterii clujeni, echipa are probleme mari. Fără niciun punct în deplasare pentru trupa lui Falub, clujenii se gândesc serios dacă ținta clubului, cea de a fi în Liga 1 în an aniversar, mai este sau nu fezabil.


Cu aceste rezultate, Universitatea Cluj se află la mijlocul clasamentului, după ce a pierdut două meciuri pe terenul unor contracandidate la promovare, iar programul în următoarele două etape nu se anunţă deloc unul lejer.

Antrenorul echipei clujene, Adrian Falub, a declarat după meci, că singurul gând al lui este să bată Petrolul pentru a mai rămâne pe „poziții”.
„Cred că am început bine meciul, am avut controlul şi am luat două goluri din două mingi aruncate în careu. Inacceptabil pentru o echipă care îşi propune să câştige în deplasare. Am avut posesia, însă atacanţii s-au mişcat foarte puţin şi nu am avut soluţii. Era greu să întoarcem de la 0-2, pentru că aveam nevoie de jucători care să joace foarte bine între linii. Cred că tot echipele care îşi doreau la început promovarea vor ajunge în frunte, dar pe mine mă interesează ce facem noi, iar acum mergem acasă şi ne pregătim să batem Petrolul”, a declarat Falub.


Derby-ul dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești va avea loc duminică, de la ora 18:00, pe Cluj Arena.

FC Argeș - Universitatea Cluj 2-1
Marcatori: Vasile Buhăescu 8', Andrei Panait 21' / Dorin Goga 90+2'


Echipele de start:
FC Argeș: Ureche - Turda, Vişa, Hreniuc - Tofan, Andr. Panait (I. Năstăsie 74'), R. Costin (cpt.), Şerbănică - I. Şerban, Buleică (Ct. Stan 83'), Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu - C. Mihalache, D. Oancea, Tăbăcariu, Alin Popa. Antrenor: Emil Săndoi

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă - Căpuşă, Abrudan, Andr. Cordoş, Sepsi - G. Florescu (cpt.), K. Twumasi (Gab. Giurgiu 51'), Greu (Oct. Ursu 64') - M. Coman (Goga 46'), Gavra, Hordouan
Rezerve neutilizate: Albuţ - D. Dumitrescu, Al. Coman, Berci. Antrenor: Adrian Falub


Rezultatele etapei a 7-a din Liga 2:
CS Mioveni - Energeticianul 2-1
Dacia Unirea Brăila - Pandurii Tg. Jiu 0-4
Daco-Getica - Chindia Târgoviște 2-2
Farul Constanța - Metaloglobus 1-2
Ripensia Timișoara - CS Balotești 2-1
UTA Arad - Academica Clinceni 0-1
Aerostar Bacău - Luceafărul Oradea 3-1
ACS Poli Timișoara - Sportul Snagov 1-2
Petrolul - ASU Poli Timișoara 2-0
FC Argeș - Universitatea Cluj 2-1

Clasament Liga a 2-a:
1. Academica Clinceni 18
2. Sportul Snagov 17
3. Petrolul Ploiești 16
4. CS Mioveni 15
5. FC Argeş Pitești 15
6. Pandurii Tg. Jiu 14
7. UTA Arad 13
8. Universitatea Cluj 12
9. Chindia Târgoviște 11
10. Energeticianul 10
11. Daco-Getica București 9
12. Ripensia Timișoara 8
13. Politehnica Timișoara 7
14. Metaloglobus 7
15. Farul Constanţa 6
16. Luceafărul Oradea 5
17. Aerostar Bacău 4
18. Poli Timișoara 4
19. Dacia Unirea Brăila 3
20. CS Balotești 2

abonare newsletter