Sport

Fotbaliștii CFR-ului au fost penalizați după rușinea cu Dudelange. Mureșan: „Nu putem să ajungem la insolvență”

După scurta pauză în care naționala României a disputat meciurile din Liga Națiunilor, Liga 1 revine în forţă. Derby-ul acestei etape va avea loc la Cluj-Napoca acolo unde cele mai bune două echipe ale campionatului, CFR şi FCSB, vor da totul pe teren pentru puncte și pentru a-și șterge rușinea după eliminarea din Europa League.

Acest meci împotriva formației antrenate de Nicolae Dică este vital pentru antrenorul CFR-ului, Antonio Conceicao, în cazul unei înfrângeri acesta fiind pe lista celor care va pleca de la club.

Deși, după eliminarea din Europa League, Conceicao ar fi fost deja, teoretic, dat afară, totuși acest lucru nu s-a întâmplat. Se pare că adevăratul motiv pentru care despărţirea nu are loc ar fi despăgubirile pe care portughezul ar urma să le primească: 150.000 de euro. Suma s-ar adăuga celor 350.000 de euro drept despăgubire pentru Iordănescu.


Juan Jose Maqueda a fost aproape de a-l înlocui pe Conceicao, dar, pe lângă motivul prezentat mai sus, acesta a cerut o sumă de bani la semnătură, un lucru deloc pe placul conducerii din Gruia.

Președintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a dat asigurări ca întregul lot pregătit de Antonio Conceicao a trecut peste rușinea din play-off-ul Europa League, și toți jucătorii sunt concentrați la maximum pentru a obține o victorie împotriva echipei din București.
„Este important să terminăm pe loc de play-off, dar meciurile nu sunt decisive. În orice caz, nu se mai gândește nimeni la ce a fost, atmosfera este bună în club, în lot și sperăm să facem un meci bun cu Steaua. Sigur că un astfel de meci va schimba imaginea după acea dublă cu Dudelange. Jucătorii sunt bine, Țucudean este în formă și ne va ajuta în acest meci. Nu știu dacă Deac și Culio vor fi recuperați până la ora acestui meci. Va fi un duel foarte important între noi și ei, cam atât. Va fi greu, dar FCSB este echipa de care avem nevoie pentru a ne îndrepta... Am încredere ca vom reuși”, a spus Iuliu Mureșan, la Digi Sport Matinal.


Mureșan a recunoscut că conducerea clubului CFR Cluj şi-a pedepsit jucătorii după eliminarea ruşinoasă din play-off-ul Europa League, fotbaliștii piind penalizați cu întârzierea salariilor.
„După cinci victorii, a venit acea dublă cu luxemburghezii, motiv pentru care am decis să întârziem salariile, o măsură disciplinară. Dar se va rezolva, nu este o problemă. Nu putem să ajungem la insolvență, pentru ca nu mai permite legea, va fi faliment daca vom ajunge în aceeasi situație, dar nu vom ajunge acolo”, a mai spus Iuliu Mureşan.

Supărarea lui Neluţu Varga a venit după ce i s-a transmis că instalarea unui nou antrenor poate fi făcută doar dacă se reziliază pe bani cu Toni Conceicao. Acţiunea l-ar fi costat în jur de 150.000 de euro, potrivit digisport.ro. Numai că atunci când a fost adus portughezul, Varga a fost asigurat că dacă echipa nu prinde grupele Europa League antrenorul va pleca fără pretenţii exagerate.


Cum lucrurile nu au stat deloc aşa, patronul le-a spus lui Iuliu Mureşan şi lui Răzvan Zamfir să se descurce cum ştiu, că el s-a săturat. Mai mult, a şi plecat în concediu cu o săptămână în urmă, fără să aprobe plata salariilor.

Meciul dintre CFR Cluj și FCSB va avea loc, duminică, 16 septembrie, de la ora 21:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.

abonare newsletter