Sport

Baschetbaliştii pregătesc intens noul sezon competiţional

<p /><img src="documente/stories/08_august/30_ziua/09 mobi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campionii de la „U“ Mobitelco BT Cluj au efectuat un stagiu de pregătire de două săptămâni la Miercurea Ciuc, iar în weekend vor participa la un turneu amical.

Elevii lui Marcel Ţenter s-au pregătit la munte pentru noul sezon competiţional, în care vor să îşi păstreze titlul câştigat la finalul stagiunii trecute.

Campionii României au încheiat stagiul de pregătire de două săptămâni de la Miercurea Ciuc cu două meciuri amicale, jucate împotriva formaţiei BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Primul meci a fost unul şcoală, în care nu s-a ţinut scorul, dar cel de al doilea a fost un meci de pregătire în toată regula. „Alb-negrii“ s-au impus însă fără probleme, cu 103-74, pe sferturi 26-11, 25-18, 33-21 şi 19-24.


Pentru formaţia clujeană au marcat: Zoran Krstanovic 27 puncte, 8 recuperări, Kyndall Dykes 24 p, 6 rec., 3 pase decisive, Mihai Paul 17 p, 4 p.d., Mihai Silvăşan 10 p, David Lawrence 9 p, 5 intercepţii, Tyler Morris 7 p, 5 p.d., Santa Szabolcs 6 p, Corpodean 3 p, Paul Chetreanu 5 pase decisive.

Tehnicianul Marcel Ţenter este bucuros că nici unul din elevii săi nu s-a accidentat în acest stagiu de pregătire. „După cele două săptămâni de pregătire intensă, jucătorii au ajuns la un prag de acumulare fizică, dar şi de oboseală. Mă bucur că nu avem nici un accidentat, lucru datorat pe de o parte faptului că sportivii au venit pregătiţi din vacanţă, dar şi datorită antrenamentelor variate, astfel încât băieţii au avut suficient timp de refacere“, a declarat antrenorul campionilor.


Mai e de lucru la pregătirea tactică

Ţenter a mai spus că mai are de lucrat cu elevii săi la pregătirea tactică, deoarece mulţi baschetbalişti clujeni au lipsit de la antrenamente datorită faptului că au fost chemaţi la echipele naţionale. „Jucătorii convocaţi la loturile naţionale au ajuns abia cu câteva zile în urmă, mai puţin Rob Thomson, aşa că am avut un timp scurt de pregătire tactică colectivă. Primul meci a arătat exact ca un prim meci, presărat cu greşeli, oboseala fizică şi-a pus amprenta asupra jocului nostru, nu am avut o prestaţie foarte bună. Sunt mulţumit de această perioadă“, a mai declarat antrenorul campioanei „U“ Mobitelco BT Cluj.


În prima etapă a Diviziei A, campionii vor întâlni vicecampioana CSU Asesoft Ploieşti, în data de 1 octombrie.

Turneu la Oradea


La sfârşitul săptămânii, în perioada 2-4 septembrie, „U“ Mobitelco BT va participa la Turneul memorial „Antonio Alexe“, ce se va desfăşura la Oradea, în sala ce poartă numele regretatului baschetbalist român. La turneu vor mai participa echipele CSM Oradea, FS Debrecen (locul 13 în Ungaria) şi Marso-Vagep Nyiregyhaza (locul 10, Ungaria).

Program:


Vineri, 2 septembrie

ora 17.00 Marso-Vagep NYKK Nyiregyhaza – „U“ Mobitelco

ora 19.00 CSM Oradea - FS Debrecen

 

Sâmbătă, 3 septembrie 2011

ora 17.00 „U“ Mobitelco - Factum Sport Debrecen

ora 19.00 CSM Oradea - Marso-Vagep NYKK Nyiregyhaza

 

Duminică, 4 septembrie 2011

ora 10.30 Marso-Vagep NYKK Nyiregyhaza - FS Debrecen

ora 12.30 CSM Oradea – „U“ Mobitelco

Ultimele Stiri
abonare newsletter