Sport

Matt Reid a câştigat BT Tennis Trophy

<p />Finala BT Tennis Trophy 2011 s-a disputat la Winners Tennis Club din Cluj-Napoca, în faţa unei asistenţe record de aproximativ 400 de spectatori.

În ultimul act s-au întâlnit Gabriel Moraru şi Matt Reid, favoritul numărul 3, 385 ATP. Românul venea după o serie de 14 meciuri câştigate consecutiv şi spera să continue traseul de regularitate. Meciul a început promiţător pentru Moraru, după 30 de minute acesta câştiga primul set cu scorul de 6-1. În pauza dintre seturi, românul a avut nevoie de o scurtă recuperare, acesta acuzând probleme de ordin medical. Sesizând dificultăţile lui Moraru, Reid şi-a propus să lungească la maximum durata schimburilor de mingi, tactica lui concretizându-se pe tabela de marcaj. Setul al doilea a fost adjudecat de Reid cu 6-3. În setul decisiv era evident faptul că Moraru a depus armele, Reid câştigând game după game şi impunându-se în final cu scorul de 6-0.

Imediat după meci, Matt Reid a declarat: „În primul set Gabriel a jucat atât de bine încât pur şi simplu m-a umilit. Aveam emoţii mari, îi serveam cea mai bună lovitură a mea şi el mi-o întorcea perfect. Dar în al doilea set mi-am zis să încerc să rezist pentru că nu se ştie niciodată ce se va întampla“.


La festivitatea de premiere, Matt Reid a făcut o declaraţie unanim apreciată de spectatorii prezenţi: „M-am simţit extraordinar la Cluj, am fost înconjurat cu simpatie, în pofida faptului că nu sunt unul de-al vostru. Am avut condiţii excelente aici, multumesc echipei Winners, inclusiv celor care au gătit pentru mine“.

Câştigătorul turneului a primit 27 de puncte ATP şi 1950 de dolari, iar Moraru 15 puncte şi 1.350 de dolari.

abonare newsletter