Sport

George Țucudean, de la CFR, a salvat România de la o nouă înfrângere

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 2-2, a doua partidă din Liga Națiunilor, în deplasare la Belgrad.

Naţionala României a ratat victoria la Belgrad, în Liga Naţiunilor, dar a câştigat un jucător. Denis Drăguş a debutat contra Serbiei şi a impresionat în cele 60 de minute în care a rămas pe teren.

Fost coleg cu Drăguş la Viitorul, George Ţucudean, autorul golului de 2-2, a fîcut și el un meci foarte bun fiind cel care a scăpat naționala de la o nouă înfrângere.


Sârbii au deschis scorul scorul în minutul 26 prin Mitrovic, singura reușită a primei părți. La reluare, tricolorii au revenit de la cabină mult mai determinați și au egalat prin Nicolae Stanciu, care a transformat în minutul 48 un penalty obținut de Chipciu. Serbia a preluat din nou conducerea, același Mitrovic reușind să înscrie, în minutul 63, înainte ca Țucudean, reluare pe colțul scurt din corneul executat de Stanciu, să stabilească scorul final în minutul 68.

În celălalt meci al grupei, Muntenegru s-a impus cu 2-0 în fața Lituaniei. Clasamentul grupei arată astfel după primele două etape: 1. Muntenegru 4p (2-0), 2. Serbia 4p (3-2), 3. România 2p (2-2), 4. Lituania 0p (0-3).


George Țucudean a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României, în egalul important de la Belgrad, 2-2 cu Serbia. Atacantul CFR-ului a marcat ultimul gol al meciului și s-a bătut cu fundașii gazdelor în cele 82 de minute în care s-a aflat pe teren.

Țucudean a declarat, după meci, că speră să poată prinde o grupă bună în calificări.
„Era un gol meritat. Am avut mai multe ocazii. Dacă era inspirat Mitriță, puteam să și câștigăm. Serbia e net superioară Muntenegrului. Eu zic că ne-am închis destul de bine, știam că vor veni cu multe centrări ale fundașilor laterali. Știam că vor veni peste noi. Nu e vorba că nu am avut spirit de luptă cu Muntenegru, dar cu ei am riscat mai mult. Eu zic că avem o generație bună și sper să câștigăm următoarele meciuri. Vom beneficia și de publicul nostru și cred că vom câștiga cu siguranță următoarele două meciuri. Trebuie să ne concentrăm pe meciurile acestea, să prindem o grupă bună la calificările în sine. Am jucat cu infliltrații. Drăguș a intrat fără frică”, a spus Țucudean, la Pro TV.


Pentru Țucudean, acesta a fost al doilea gol marcat pentru echipa națională, în numai 6 meciuri disputate.

În prima etapă a grupei, România a remizat cu Muntenegru, scor 0-0, iar Serbia a învins Lituania, scor 1-0. România va juca următoarele meciuri din Liga Naţiunilor luna viitoare, cu Lituania în deplasare (11 octombrie) şi cu Serbia acasă (14 octombrie).


Echipele de start:
Serbia: Dmitrovic - Rukavina, Spajic, Veljkovic, Kolarov - Maksimovic, Lukic (Matic, 71) - Ljajic (Prijovic, 78), Milinkovic-Savic (Kostic, 64), Tadic - Mitrovic. Selecționer: Mladen Krstajic
Rezerve: Rajkovic, Vasiljevic - Rodic, Milenkovic, Zivkovic, Vukovic, Krsticic, Radonjic

România: Tătărușanu - Manea, Săpunaru (cpt.), Bălașa, Bancu - Anton, Marin - Chipciu, Stanciu, Drăguș (Mitriță, 60) - Țucudean (Keșeru, 82). Selecționer: Cosmin Contra
Rezerve: Pantilimon, Niță - Benzar, Toșca, Băluță, Stoian, Rotariu, Maxim, Budescu


Arbitru: Vladislav Bezborodov. Asistenți: Valeri Danchenko, Maksim Gavrilin, Adiționali: Aleksei Eskov, Kirill Levnikov

Ultimele Stiri
abonare newsletter