Sport

Sezon început cu stângul pentru handbalistele clujene

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj a disputat, duminică, primul meci din noul sezon 2018-2019 al Ligii Naționale împotriva formației Corona Brașov fiind învinse cu scorul de 28-30.

Disputat în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca care semăna a saună, lucru deloc neobișnuit după lucrările executate de curând, aceleași probleme fiind semnalate și în perioada festivalului Untold, meciul dintre Universitatea Cluj și Corona Brașov a adunat numeroși suporteri ai sportului.

Fără Chintoan în teren, dar cu experimentata Senocico vârf de lance, handbalistele pregătite de Alin Bondar au început în forță confruntarea și au preluat conducerea încă din debutul ei, având chiar și un avantaj de trei goluri (6-3, min. 11), însă diferența de valoare și-a spus cuvântul, iar Corona a revenit rapid în meci.


Cu internaționalele Laura Chiper și Eliza Buceschi în mare formă, brașovencele au pus stăpânire pe joc și au preluat conducerea pentru prima dată la scorul de 11-12 și nu au mai cedat avantajul până la pauză, intrând la vestiare cu trei goluri în față (12-15).

După revenirea de la vestiare, echipa oaspete şi-a păstrat avantajul de două-trei goluri, dar Senocico a egalat de la 7 m, 20-20. Jocul a început să fie echilibrat, iar pe final experienţa Coronei a fost decisivă şi braşovencele au câştigat partida cu 30-28.


Cea mai bună marcatoare din tabăra Universității Cluj a fost Mihaela Ani-Senocico, cu 17 goluri, urmată de Diana Lazăr (6), Aleksandra Staklosa (3), Alexandra Dindiligan (2).

După această primă etapă, clujencele ocupă locul 8 în clasament, iar următorul joc îl vor disputa tot pe teren propriu, adversara fiind CSM Slatina în 9 septembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter