Sport

CFR Cluj a ratat calificarea în turul 3 preliminar al LC

Campioana României, CFR Cluj, a terminat la egalitate în deplasare, 1-1 (0-1), cu formaţia suedeză Malmo FF, în manşa secundă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, ratând astfel calificarea în faza următoare a competiţiei.

Golurile au fost marcate de Ingvi Traustason (min.55) pentru gazde, respectiv Damjan Djokovic (min.36), scrie digi24.ro.

În prima manşă, campioana Suediei s-a impus cu 1-0 în Gruia.


Prima repriză a meciului de la Malmo a fost una echilibrată, cu ocazii la ambele porţi, ardelenii intrând în avantaj la vestiare, graţie golului marcat în minutul 36 de croatul Damjan Djokovic, care a reluat balonul în poartă cu o execuţie spectaculoasă din foarfecă, după o lovitură liberă executată de portughezul Mario Camora şi o recentrare cu capul a lui Ovidiu Hoban.

Gazdele puteau egala în finalul primei părţi a jocului, când au ratat două mari ocazii de gol, una dintre ele prin căpitanul Markus Rosenberg, care a trimis balonul în bară.


Malmo a început în forţă repriza secundă şi, după câteva acţiuni periculoase la poarta clujenilor, a reuşit să restabilească egalitatea prin Ingvi Traustason, care a şutat imparabil de la 25 m, învingându-l pe portarul Arlauskis (55).

CFR Cluj a fost mai ofensivă după golul primit, însă atacurile elevilor lui Antonio Concecao au fost respinse de apărarea suedeză.


Malmo FF va juca în turul următor al Ligii Campionilor cu câştigătoarea duelului dintre Vidi Szekesfehervar (Ungaria) şi Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria), în timp ce campioana României va continua în Europa League, unde va întâlni în turul al treilea preliminar pe Sutjeska Niksic (Muntenegru) sau Alaşkert (Armenia).

abonare newsletter