Sport

Supercupa. Te tem craiovenii de CFR? “E o echipă și mai puternică decât sezonul trecut”

Antrenorul echipei Universitatea Craiova, Devis Mangia, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că CFR Cluj, adversara din Supercupa României la fotbal, este o formaţie şi mai puternică decât în sezonul trecut.

''Va fi un meci foarte dificil, cu o echipă foarte bună, cu jucători puternici, cu un nou antrenor şi vom vedea dacă acest nou antrenor va schimba ceva în stilul lor de joc. Ei au luat alţi jucători buni, pe lângă cei pe care îi aveau, astfel că echipa e şi mai puternică. Pe teren joacă însă jucătorii, antrenorii au ideile lor, iar Edi (Iordănescu, n. red.) este un antrenor cu idei importante, cum era şi Dan Petrescu. Stilul Edi e diferit de stilul Dan. Vom vedea mâine ce va fi'', a declarat Mangia.

Tehnicianul italian s-a declarat mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie, chiar dacă a pierdut o serie de jucători importanţi'' ''În acest moment, asta e echipa. Avem o echipă foarte bună. Poate se va mai schimba ceva, mercato e lung şi dificil. Eu sunt mulţumit în acest moment''.


Mangia a precizat că e posibil ca echipa din Bănie să mai efectueze transferuri, însă nu a oferit detalii.

''Am schimbat nişte lucruri, avem nişte caracteristici diferite. Anul trecut atacam cu Gustavo, Băluţă, Mitriţă, acum dintre cei trei jucători ofensivi a rămas Mitriţă, ceilalţi au plecat să joace în altă parte. Suntem diferiţi, dar avem caracteristicile noastre. Avem poziţii pe care e nevoie de jucători pentru a fi mai acoperiţi, dar se lucrează la acest lucru. Nu trebuie să luăm jucători doar pentru a avea, trebuie să ne gândim dacă sunt soluţia potrivită pentru noi'', a explicat antrenorul Universităţii.


''În acest moment avem nevoie de suporteri alături de noi. E foarte important pentru noi. După, vom vedea'', a adăugat Mangia.

Devis Mangia a comentat şi faptul că Universitatea va juca pe teren propriu Supercupa: ''Locul finalei a fost decis înainte ca noi să ştim că vom juca această finală, e un lucru care nu depinde de noi. Dar prefer să joc în faţa suporterilor noştri, decât în faţa altora''.


Mangia a menţionat că în meciul de sâmbătă la Universitatea nu vor juca Martic, Rossi şi Bic.

Italianul s-a referit şi la finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, în care Franţa şi Croaţia se vor înfrunta duminică. ''Sper să învingă Croaţia'', a afirmat Mangia.


Universitatea, deţinătoarea Cupei României, o va întâlni sâmbătă pe campioana CFR Cluj, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'', în Supercupa României, de la ora 20.30.

abonare newsletter