Sport

CFR Cluj, între un nou titlu de campioană şi ironiile FCSB

CFR Cluj va debuta în noul sezon al Ligii 1 în fața celor de la FC Botoșani.

Ardelenii vor primi în Gruia vizita formației pe care au întâlnit-o și în startul stagiunii precedente, când CFR a câștigat un nou titlu de campioană. Mai mult, există o altă asemănare față de programul din sezonul trecut. În runda a 5-a, echipa lui Edi Iordănescu va da piept cu Dinamo.

Mara e optimist


Contactat telefonic în cadrul emisiunii Digi Sport Special, Bogdan Mara s-a declarat mulțumit de programul ardelenilor în noul sezon și e optimist că echipa condusă acum de Edi Iordănescu va repeta performanța reușită anul trecut de Dan Petrescu.

"Înseamnă că avem șanse mari să luăm campionatul din nou pentru că și sezonul trecut am început tot cu FC Botoșani. Și etapa a 5-a jucăm tot cu Dinamo. Sunt două lucruri similare ca anul trecut" a declarat Bogdan Mara în cardul unei intervenții telefonice la Digi Sport Special.


FC Botoșani a pierdut la scor ultimul amical, 0-5 cu Olympiakos, dar ardelenii sunt conștienți că vor avea misiune grea în prima etapă, chiar dacă joacă pe teren propriu. "Nu sunt elocvente aceste rezultate din amicale. Și oricum Olympiakos este echipă puternică" a mai declarat directorul sportiv al campioanei.

FCSB, ironii la adresa CFR


”Cazul Billel Omrani” este cel mai ”fierbinte” în acest moment din fotbalul românesc. Atacantul francez, în vârstă de 25 de ani, disputat pe la comisiile FRF de CFR Cluj și de FCSB, se află în acest moment în Franța, după cum susține Bogdan Mara, directorul sportiv al campionilor. Oficialii roș-albaștrilor sunt convinși însă că atacantul va îmbrăca tricoul vicecampioanei în sezonul viitor, care va începe peste două săptămâni.

Declarația oficialilor grupării din Gruia, potrivit căreia Omrani nu va mai juca deloc în Liga 1, a fost ironizată de către omologii vicecampioanei. ”Cei de la CFR au mai spus și că Dan Petrescu nu va pleca niciodată. Dacă erau așa siguri de Omrani, îl luau pe fotbalist în cantonament. Putea merge cu ei în pregătire chiar și dacă era accidentat”, a spus Helmuth Duckadam, președintele de imagine al FCSB, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.


Chestionat dacă Omrani va fi din punctul de vedere al eficienței mai productiv decât Gnohere și Alibec, Duckadam a replicat: ”Nu știu dacă Omrani va fi mai bun, din punct de vedere al eficienței, față de ’Bizonul’, vom vedea. În schimb, cu Alibec nu merge niciun fel de comparație. Însă, revenind la ’Bizon’, el a fost un jucător care a adus acel plus de care echipa avea nevoie când era introdus pe parcurs. În schimb, ca titular se pierdea, nu era genul care să tragă echipa după el”, a mai spus Duckadam, la Digi Sport.

Conducătorul ardelenilor a spus și unde sunt șanse mari să se transfere Omrani. ”Într-adevăr a pierdut perioada de pregătire. Nu cred că o să mai vină. Eu cred că va pleca, se va transfera, mai ales că sunt discuții avansate pentru el. Varianta China a rămas în picioar, este una dintre variantele destul de avansate”, a mai spus Mara, referindu-se la clubul lui Dan Petrescu, Guizhou Hengfeng.


Deși a spus că acest ”caz Omrani” se va lămuri în doar câteva zile, același Mara s-a contrazis mai târziu și a precizat că va mai trece ceva timp până când Omrani va mai juca iar fotbal în cadru oficial.

”Orice verdict se va da, se va face recurs! Indiferent de partea care este implicată. Acest caz nu se va termina într-o săptămână, două, pentru că se va face recurs, se va ajunge și la TAS. Și nu știu ce club va dori să semneze cu jucătorul în tot acest timp și să-și asume riscurile. Deci, va mai trece ceva timp până când Omrani va mai juca iar fotbal. Și, încă ceva, Omrani nu va mai juca decât la CFR Cluj sau în străinătate”, a mai precizat Mara, la Digi Sport.

Programul primei etape din Liga 1:

Astra - FCSB
U Craiva 1948 - CSM Poli Iași
AFC Hermannstadt - Sepsi
CFR Cluj - FC Botoșani
Viitorul - Dunărea Călărași
Gaz Metan Mediaș - Concordia Chiajna
Dinamo - FC Voluntari

Ultimele Stiri
abonare newsletter