Sport

Burleanu: Naționala României ar fi avut loc la Cupa Mondială și putea depăși faza grupelor

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că echipa naţională a României ar fi avut loc la Cupa Mondială care se desfăşoară în aceste zile în Rusia, precizând chiar că aceasta ar fi putut depăşi faza grupelor.


"Cu siguranţă echipa naţională a României ar fi avut loc la Cupa Mondială. Dacă ar fi fost acolo, România ar fi avut şanse foarte mari să iasă din faza grupelor. Cel puţin cum arată azi competiţia. Este o realitate faptul că nivelul Cupei Mondiale nu este foarte înalt pentru că jucătorii sunt foarte obosiţi. Mă aştept ca ediţia din 2022, care se va desfăşura iarna, în Qatar, să ne arate o altă faţă, pentru că jucătorii vor fi la capacitatea lor maximă", a spus Burleanu, prezent, vineri, la seminarul dedicat "Observatorului guvernanţei sportive la nivel naţional", organizat de Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti.
"Dar noi nu ne-am calificat, aşa că trebuie să muncim în momentul de faţă, iar Cosmin Contra face o treabă foarte bună alături de jucătorii primei reprezentative, astfel ca în urma campaniei din Liga Naţiunilor să avem şanse de calificare la EURO 2020. Este un nou concept acesta al Ligii Naţiunilor, ţi se dă o nouă şansă pentru că 4 echipe din această competiţie vor merge la Campionatul European. Pentru că celelalte 20 de locuri vor fi ocupate în urma preliminariilor EURO 2020 care încep în primăvara anului 2019. Grupa noastră din Liga Naţiunilor nu e deloc uşoară, pentru că vedem Serbia la Cupa Mondială... iar apoi avem de luat o revanşă în faţa celor din Muntenegru", a adăugat Burleanu.
Întrebat cum se simte un preşedinte de federaţie a cărei echipă naţională nu este prezentă la Cupa Mondială, Burleanu a răspuns: "Ca orice suporter român din ultimii 20 de ani. Este un regret, cum să nu fie, pentru că până la urmă asta e misiunea federaţiei, să faci tot ce e posibil sportiv ca echipa să câştige meciuri şi ajungă la turneele finale".
Burleanu este de părere că meciurile din optimilor de finală ale Cupei Mondiale din Rusia vor fi "mai relevante din punct de vedere fotbalistic" decât cele din faza grupelor. "Înainte de începerea Cupei Mondiale, Germania era favorita mea. Dar am văzut că echipele mari nu au început foarte bine. Aseară am văzut şi Argentina care s-a încurcat cu Croaţia şi a pierdut cu 3-0. Astfel că se pare că echipele favorite nu au început prea bine competiţia. Dar meciurile din optimile de finală vor fi mai relevante şi din punct de vedere fotbalistic. Surpriza este Islanda, de asemenea meciuri bune a făcut şi Peru", a explicat el
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter