Sport

Fed Cup: Halep - Cred că avem cea mai bună generație în tenis

Jucătoarea Simona Halep, numărul 1 mondial, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că, din punctul său de vedere, actualele jucătoare de tenis fac partea din cea mai bună generaţia a României în acest sport.

Întrebată de jurnalişti dacă aceasta este generaţia de aur, Simona Halep a răspuns afirmativ.

"Da, eu cred că este cea mai bună generaţie. (...) Mereu cred că am avut fete în tenis. (...) Sper să fie şi mai multe jucătoare, junioarele să muncească mult şi să aibă încredere că se poate orice şi să avem mereu aşa echipă puternică la Fed Cup şi România să aibă aşa multe jucătoare bune", a declarat Simona Halep, în conferinţa de presă susţinută alături de colegele sale Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu şi de căpitanul nejucător Florin Segărceanu.


Ea a mai spus că se simte bine pe zgură, că are încredere în ceea ce priveşte turneele următoare, dar că primul gând e la partida cu Elveţia din Fed Cup.

"Mă simt bine mereu pe zgură şi am destul de multă încredere pentru turneele următoare, dar mă gândesc în primul rând la Fed Cup acum şi sper să câştig fiecare meci pe care îl joc aici. Este o suprafaţă bună pentru mine şi vom vedea ce va ieşi", a spus Simona Halep.


La rândul său, Sorana Cîrstea a spus că România poate să aibă chiar două echipe de Fed Cup şi că, probabil, este singura ţară cu aşa de multe jucătoare valoroase.

"Avem foarte multe jucătoare care pot face parte din echipă, puteam să venim cu două echipe de Fed Cup. Suntem patru jucătoare în primele 40, cred că suntem singura naţiune cu aşa potenţial pe hârtie", a afirmat Sorana Cîrstea.


Căpitanul nejucător, Florin Segărceanu, a pus că echipa sa este una bună, dar totul e ca jucătoarele să fie sănătoase la ora meciului.

"Avem o echipă foarte bună. Important e ca la ora meciului toată lumea să fie sănătoasă, să avem şi puţină şansă şi să reuşim această victorie", a subliniat Florin Segărceanu.

Etichete: fed cup simona halep
abonare newsletter