Sport

România se pregătește de duelul cu Suedia! Tătărușanu, despre gazonul prost de la Craiova: ”Ne va afecta”

Naționala României se va duela cu Suedia, marți, 27 martie, de la ora 21:30, pe noul stadion ”Ion Oblemenco” din Craiova.

sursă foto: digisport.ro sursă foto: digisport.ro

Starea gazonului nu este una extrem de bună.

"Ar fi un lucru frumos să învingem Suedia, echipă calificată la Campionatul Mondial, ar fi o victorie importantă, nu e neapărat o revanşă (n.r. pentru meciul din 1994, de la CM). Nu am văzut gazonul, nu am apucat să facem antrenament pe el, nici azi nu cred că o să facem ca să îl protejăm. Sper sa fie cât mai mulţi suporteri. Dacă gazonul va fi foarte prost ne va afecta, că suntem o echipă tehnică, însă trebuie să ne adaptăm. Nici suedezii nu cunosc terenul, deci vom avea aceeaşi problemă ca ei. Stadionul arată foarte frumos, mă bucur că s-au construit stadioane noi şi frumoase, să vedem ce atmosferă vor crea suporterii. Şi cu Ibrahimovic, şi fără el, aş fi tratat meciul la fel. E un meci amical, dar important, trebuie să jucăm cât mai bine şi să ne pregătim pentru meciurile oficiale", a declarat portarul Ciprian Tătărușanu, la conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Suedia.


"Starea gazonului va fi foarte grea, pe ei îi avantajează, pentru că sunt o echipă masivă, fizică. Pe noi ne dezavantajează, pentru că vom încerca să introducem o echipă care să îi pună în dificultate. Trebuie să ne adaptăm, iar băieții au făcut-o foarte bine până acum. Nu au existat plângeri, jucatorii au fost super profesioniști. Trebuie să alergăm mai mult și să ne batem mai mult pentru fiecare minge pe un asemenea teren", a spus selecționerul României Cosmin Contra, la conferință de presă.

Cosmin Contra este conștient că tricolorii nu vor avea o misiune ușoară, în condițiile în care Suedia a eliminat Italia la baraj și s-a calificat la Campionatul Mondial din Rusia.


"Va fi un meci destul de greu, cu o echipă de Mondiale, care a eliminat Italia. Vom întâlni o echipă foarte bine organizată, nordică, puternică din punct de vedere fizic, cu un joc bine definit. Noi venim după o victorie importantă în Israel, acolo unde băieții au reacționat foarte bine. Am analizat cele 15 minute mai puțin bune din a doua repriză și voi încerca să lucrez puțin tactic și o să le spun ce aștept de la ei mâine", a mai afirmat Contra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter