Sport

Fotbal: Israel-România 1-2, în meci amical

Selecţionata României a învins cu scorul de 2-1 (0-0) reprezentativa Israelului, într-un meci internaţional amical de fotbal, disputat sâmbătă seara la Netanya.

Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Nicolae Stanciu (64) şi George Ţucudean (82), în timp ce pentru israelieni a punctat Tomer Hemed (60).

Cea mai importantă ocazie de gol din prima parte a jocului i-a aparţinut însă lui Claudiu Keşeru, care a şutat din interiorul careului chiar în portarul Harush (20). Acelaşi Keşeru a avut avut apoi o execuţie spectaculoasă, pe spate, însă balonul a fost reţinut de goalkeeper-ul israelian.


 

Partida a continuat într-un ritm alert până la pauză, cu acţiuni la ambele porţi, echipa României fiind însă mai incisivă decât adversara sa.


Israelienii au reuşit deschiderea scorului în minutul 60, prin Tomer Hemed, însă România a restabilit rapid egalitatea prin noul intrat Nicolae Stanciu, care l-a învins pe portarul gazdelor cu un şut spectaculos, de la 25 m (64).

Schimbările efectuate de selecţionerul Cosmin Consta pe parcursul reprizei secunde au avut un efect pozitiv asupra jocului echipei noastre, care a trecut în avantaj în minutul 82, graţie golului lui George Ţucudean, înlocuitorul lui Keşeru, care l-a lobat pe portarul israelian, trimiţând balonul în plasă, după o pasă excelentă primită de la un alt nou intrat, Alexandru Mitriţă, aflată la debutul său printre "tricolori".


Selecţionatele României şi Israelului s-au întâlnit de 21 de ori până acum, iar palmaresul este favorabil "tricolorilor", care au înregistrat unsprezece victorii (inclusiv cea de la Netanya), în timp ce israelienii s-au impus de cinci ori, alte cinci partide încheindu-se la egalitate. Precedenta victorie a ţării noastre în faţa Israelului data din anul 1996 (2-0 la Bucureşti, în meci amical), în timp ce israelienii au câştigat ultima confruntare cu România, în 2010 (2-0 la Timişoara, tot într-un amical).

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter