Sport

Meci sub zodia suspiciunilor

<p /><img src="documente/stories/08_august/17_ziua/09 cfr stadion24_rn.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Presa bulgară pune în discuţie corectitudinea meciului Steaua - ŢSKA Sofia.

Ediţia online a cotidianului bulgar “7 Dni Sport” a publicat un articol în care pune în discuţie corectitudinea dublei manşe din play-off-ul Ligii Europa, dintre Steaua şi ŢSKA Sofia.

Publicaţia menţionează că o eventuală înţelegere între cele două cluburi ar aduce beneficii ambelor echipe din pariuri. Meciul va avea loc mâine, de la ora 20:30, pe stadionul “Constantin Rădulescu”.


UEFA suspectează meciul?

Conform cotidianului bulgar “7 Dni Spor”, o înţelegere privind un rezultat dinainte stabilit ar aduce beneficii de pe urma pariurilor atât echipei calificate în grupele Ligii Europa, cât şi celei care ratează accederea în faza următoare a competiţiei. Pe rezultatul meciului dintre Steaua şi ŢSKA ar urma să se parieze în special în Asia, menţionează 7sport.net, care precizează că UEFA suspectează de aranjamente şi monitorizează în special partidele din estul Europei. Afirmaţia cotidianului bulgar se bazează pe spusele reprezentantului UEFA, Peter Limacher, care la sfârşitul anului 2009 a participat la o anchetă privind meciuri aranjate în cupele europene. “În acest moment sunt investigate în principal cluburile din Europa de Est. Ele ştiu că nu vor ajunge prea departe în competiţie şi decid să facă un profit”, spunea Limacher. Totuşi, ancheta UEFA de la sfârşitul lui 2009 a condus la arestarea a 17 persoane din ţări vest-europene: Germania, Marea Britanie, Elveţia şi Austria.


Banii, veşnica problemă

Cotidianul bulgar mai are ca argumente privind o posibilă înţelegere între cele două echipe faptul că ŢSKA Sofia se confruntă cu probleme financiare, precum şi relaţiile apropiate dintre fostul impresar Ioan Becali, vărul finanţatorului stelist Gigi Becali, şi conducerea grupării bulgare. Pe baza acestor relaţii, fotbalistul Ianis Zicu, impresariat de Victor Becali, fratele lui Ioan Becali, a fost transferat de la Poli Timişoara de ŢSKA Sofia în pauza competiţională din această vară. Echipa Steaua Bucureşti va întâlni, la 18 şi 25 august, formaţia bulgară ŢSKA Sofia în play-off-ul Ligii Europa, conform informaţiilor Mediafax.


Biletele la meciul dintre Steaua şi ŢSKA Sofia au fost puse în vânzare doar la Cluj, iar ieri dimineţă, imediat după deschiderea caselor, s-au format cozi impresionante pentru achiziţionarea tichetelor.

abonare newsletter