Sport

Patrick Ciorcilă, finalist la turneul internaţional de la Sofia

<p /><img src="documente/stories/08_august/17_ziua/09 ciorcila2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Jucătorul clubului Winners Tennis Club, Patrick Ciorcilă, a obţinut victorii şi puncte importante la turneul internaţional de la Sofia, ITF Dema Cup.

Competiţia, care s-a încheiat pe 13 august a.c., face parte din circuitul internaţional de tenis ITF Juniors la care participă cei mai buni jucători din lume cu vârste de până la 18 ani. Patrick este la a cincea prezenţă în cadrul ITF, chiar dacă nu a împlinit încă 15 ani.

În cadrul turneului de la Sofia, Patrick a ajuns până în finală, câştigând pe rând meciurile împotriva turcului Sinan Tuna, 6-0 6-1, în primul tur şi apoi împotriva malaiezianul Mohd Assri Merkuzi, favoritul 2, cu 5-7 7-5 7-5, în turul secund. În sferturi a trecut la pas de favoritul 5, cipriotul Ilia Konstantinos, 6-1, 6-3, iar în semifinale de Andrei Ştefan Apostol, 6-1, 2-6, 6-1.


În finală, după o partidă disputată, Patrick a fost învins de românul Luca Tatomir cu 7-6(0) 5-7 3-6.

Patrick a debutat recent în circuitul mondial ITF Juniors. În luna mai a acestui an, el obţinea primele puncte la turneul ITF de la Mediaş şi, peste o săptămână, la cel de la Balş. Au urmat turneul ITF de la Helsinki, în Finlanda, apoi Tivoli Trophy, în Timişoara şi acum Dema Cup din Bulgaria. În urma celor cinci turnee, Patrick are 75 de puncte, situându-se pe pozitia 546 în lume, în clasamentul ITF Juniors.


Săptămâna aceasta, Patrick Ciorcilă a ales un alt ITF, cel din Macedonia, iar din 22 august va rămâne acasă, la Winners Tennis Club, pentru a participa la turneul internaţional BT Tennis Trophy ce se va desfăşura la Cluj-Napoca.

abonare newsletter