Sport

Americanul David Lawrence a revenit la „U” Mobitelco Cluj

<p /><img src="documente/stories/08_august/16_ziua/09 mircea cristescu david lawrence conferinta baschet u mobitelco rp 24.jpg" border="0" title="Preşedintele executiv al “U” Mobitelco Cluj, Mircea Cristescu, a anunţat că americanul David Lawrence a revenit în lotul echipei" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O decizie concretă privind păstrarea lui Lawrence la „U” Mobitelco va fi luată după revenirea echipei din cantonament.

Preşedintele executiv al campioanei României la baschet masculin “U” Mobitelco Cluj, Mircea Cristescu, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, că în lotul echipei a revenit americanul David Lawrence.

Americanul va fi evaluat înaintea luării deciziei de a-l păstra pentru sezonul 2011-2012.


“Am decis să-l readucem pe David Lawrence, nu doar datorită valorii sale, ci şi pentru că el cunoaşte echipa. Va fi evaluat medical, dar şi ca formă fizică şi de joc, el urmând să plece cu echipa, duminică, în cantonamentul de la Miercurea Ciuc. Dacă se va dovedi că a lucrat bine în SUA în cele trei luni de când a plecat şi ne poate ajuta, va rămâne la echipă. O decizie vom lua după revenirea echipei din cantonament, care s-ar putea prelungi cu patru zile, dacă vom susţine două meciuri amicale, cu echipa din Miercurea Ciuc”, a spus Cristescu.

“U” Mobitelco s-a reunit în 4 august, fără şase jucători convocaţi la acţiunile echipelor naţionale. Duminică, echipa a plecat în cantonament la Miercurea Ciuc, acesta fiind stabilit iniţial pe durata a 10 zile.


După revenirea la Cluj, campioana are programate mai multe meciuri de verificare. Primul turneu amical va fi în Serbia (25-27 august), alături de două echipe din prima ligă şi una din liga secundă a ţării vecine. Al doilea turneu din programul “U” Mobitelco este cel de la Oradea (1-3 septembrie), cu echipa gazdă CSM, Szolnok şi Nyregyhaza (Ungaria). Campioana va găzdui turneul de la Cluj între 9-11 septembrie, cu participarea CSM Oradea, a unei echipe din Ungaria şi una din Serbia. Un ultim meci amical al perioadei precompetiţionale ar urma să aibă loc, până în 15 septembrie.

“U” Mobitelco Cluj va debuta în sezonul 2011-2012 în primul tur al Cupei României, cu Gaz Metan Mediaş, dubla manşă fiind programată în 17 şi 24 septembrie.


În prima etapă a Diviziei A, ardelenii se vor duela cu adversara din finala sezonului trecut, CSU Ploieşti, în 1 octombrie.  Mediafax

 


 

 

abonare newsletter