Sport

Deplasare grea pentru „U“ Cluj

<p><img src="documente/stories/08_august/12_ziua/09-steaua u.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj va juca în deplasare cu Steaua Bucureşti, într-un meci din cadrul etapei a treia a Ligii 1.</p>

Meciul se va juca pe stadionul Astra din Ploieşti.

„Studenţii“ vor juca în deplasare cu Steaua şi îşi doresc o victorie sau măcar un egal, pentru a confirma startul bun de sezon.


Universitatea a început foarte bine sezonul 2011-12 al Ligii 1, cu două victorii în faţa formaţiilor CS Mioveni şi Rapid Bucureşti. Elevii lui Ionuţ Badea îşi doresc să facă o figură frumoasă şi în meciul următor, chiar dacă întâlnesc Steaua, o echipă ce s-a întărit mult şi are ca obiectiv câştigarea campionatului. „Roş-albaştrii“ au început modest sezonul, cu un egal, 1-1 cu nou-promovata Voinţa Sibiu, dar şi-au arătat forţa în etapa a doua, când au învins clar pe CS Mioveni, cu 4-0. Astfel, întrucât ambele echipe sunt într-o formă bună, duelul dintre Steaua şi Universitatea se anunţă echilibrat.

Bucureştenii au câştigat ambele întâlniri din sezonul trecut, cu 2-1 în deplasare (meci jucat la Alba Iulia, în prima etapă) şi 3-0 acasă, astfel că „studenţii“ au de luat o revanşă. Florian Walter, patronul Universităţii, a declarat că este sigur că echipa sa nu va pierde întâlnirea cu Steaua, despre care spune că este o echipă bună, dar care nu s-a omogenizat suficient. De cealaltă parte, George Becali, finanţatorul „roş-albaştrilor“ declară că echipa sa nu se poate împiedica de „U“ Cluj, pentru că liderii ardelenilor sunt doi jucători în vârstă, Gabi Boştină şi Claudiu Niculescu.


Conducerea Universităţii a făcut un apel pe site-ul oficial al clubului pentru ca suporterii „alb-negrii“ să se deplaseze în număr cât mai mare la Ploieşti, pentru a încuraja echipa. Oficialii clujeni se aşteaptă ca „şepcile roşii“ să fie încurajate la meciul cu Steaua de peste 1.000 de fani. Suporterii stelişti însă, au anunţat că nu vor fi prezenţi la acest meci, deoarece echipa lor joacă meciurile de pe teren propriu în oraşe unde nu este iubită. Steaua va juca şi meciul din Europa League considerat acasă pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ din Cluj, fieful CFR-ului.

Se joacă la Ploieşti


Partida dintre Steaua şi Universitatea Cluj se va disputa duminică, 14 august, de la ora 20.30 pe stadionul Astra din Ploieşti, întrucât formaţia bucureşteană nu s-a înţeles cu Ministerul Apărării Naţionale asupra chiriei stadionului Ghencea din Capitală.

Cele două echipe s-au întâlnit de 88 de ori în Liga 1, Steaua a înregistrat 51 de victorii, 20 de partide s-au încheiat la egalitate, iar „U“ s-a impus de 17 ori.

abonare newsletter