Sport

U-BT Cluj învinge BCMU Piteşti, scor 85-58, în primul meci al noului sezon din Liga Naţională

Campioana en titre U Banca Transilvania Cluj a învins, vineri, în sala "Horia Demian", cu scorul de 85-58 (19-19, 21-10, 18-19, 27-10), echipa BCMU Piteşti, în primul meci al noului sezon din Liga Naţională de baschet masculin.

Meciul a debutat perfect pentru oaspeți, care au reușit să pună stăpânire pe primele minute de joc. După 2-7 în primele 90 de secunde, scorul a devenit 6-15 la jumătatea perioadei, însă elevii lui Mihai Silvășan au reintrat rapid în joc, reușind să se apropie la o posesie cu trei minute rămase din prima secvență (13-15), moment în care Hristu Șapera a cerut timeout. Până la prima pauză, tabela arăta egalitate la 19, grație unei perechi de libere înscrise de Ousmane Barro.

În debutul sfertului secund, datorită și regulii prin care în prima perioadă fiecare echipă trebuie să aibă un jucător sub 23 de ani pe teren, cele două formații au pus în teren rotații adânci, cu câte 9 jucători. Tot piteștenii au fost la cârma jocului în primele minute, punând repede pe tabelă cinci puncte în plus, motiv bun pentru Mihai Silvășan să ceară timeout (21-26, min. 15). A urmat o apărare agresivă pe tot terenul, cu capcane și joc la intercepție, care a alimentat din plin contraatacul cu mingi utile și, prin urmare, cu puncte ușoare.


În ciuda unui timp de odihnă cerut de Șapera, U-Banca Transilvania a avut un run consistent de 14-0, întrerupt de o ”treiță” a lui Porter Troupe, cu un minut rămas până la pauză. Banca noastră a cerut timeout pentru a pregăti ultimele atacuri, iar pauza arăta un avantaj bun pentru echipa noastră, scor 40-29, cea mai mare diferență de până atunci.

Sfertul al treilea a fost marcat de imprecizia la finalizare a ambelor echipe, care, deși au avut acțiuni cursive și gustate de publicul numeros, au suferit la ultima parte a acestora - punerea mingii în coș. Încet-încet, Piteștiul a tăiat deficitul în două (50-44, min. 28), însă Calnicenco, Torok și Gray au refăcut diferența exprimată în două cifre la finalul sfertului, scor 58-48.


Ultimul sfert a fost dominat de echipa din Cluj, care a păstrat adversarul la distanța a 12-14 puncte în permanență. În ultimele 4-5 minute, au intrat pe teren și Camil Berculescu și Andrei Mureșan, aceștia reușind să își facă simțită prezența, primul printr-o recuperare energică, iar al doilea printr-un șut de la distanță care a trimis Piteștiul în timeout (scor 78-57, min. 38). Ultimele două minute au fost dedicate în totalitate jucătorilor români, astfel că niciun baschetbalist de la U-Banca Transilvania nu a părăsit sala fără cel puțin un minut și jumătate jucat.

Chiar și așa, U-Banca Transilvania a continuat să se distanțeze pe tabelă, bifând un debut în acest sezon al Ligii Naționale cum nu se poate mai reușit - victorie cu 85-58 cu BCM U FC Argeș Pitești.


Sâmbătă, vor avea loc meciurile SCMU Craiova - CS Politehnica Iaşi şi CSM CSU Oradea - BC CSU Sibiu, pentru ca duminică Steaua CSM Eximbank să întâlnească CS Dinamo, în sala "Mihai Viteazu", iar CS Phoenix Galaţi să primească vizita formaţiei BC Mureş Târgu Mureş.

Partida BC SCM Timişoara - BC Timba Timişoara, tot din prima etapă, a fost reprogramată pentru data de 1 noiembrie.

abonare newsletter