Sport

Răsturnare de situație. Dan Petrescu susține că a vrut să preia echipa națională, dar conducerea CFR Cluj nu a acceptat

Antrenorul Dan Petrescu a dezvăluit, vineri, că Federaţia Română de Fotbal i-a oferit posibilitatea de a pregăti în paralel echipa naţională şi CFR Cluj, dar s-a lovit de refuzul grupării ardelene, chiar dacă el a fost de acord cu propunerea primită.

"Cei de la Federaţie m-au dorit foarte mult. Am avut o ofertă - cred eu că era foarte bună pentru mine - să antrenez şi CFR şi echipa naţională. Am fost de acord cu acest lucru, dar trebuia să fie de acord şi clubul CFR. Şi preşedintele, şi patronul, şi toţi cei care conduc clubul. Cei din conducere nu au fost de acord şi atunci normal că nu am mai avut cum să merg la echipa naţională", a declarat Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Tehnicianul în vârstă de 49 de ani spune că a înţeles decizia luată de oficialii clubului CFR Cluj şi mărturiseşte că şi el ar fi luat o hotărâre similară, dacă s-ar fi aflat în locul şefilor săi.


"Dar am înţeles decizia clubului, este o decizie normală cred. Dacă aş fi fost conducător, aş fi luat aceeaşi decizie, pentru că s-au gândit că va fi greu pentru mine să mă concentrez la două echipe, nu numai la una. Normal că îmi doream să antrenez echipa naţională, dar nu puteam să las echipa acum pentru că tot ce a fost creat aici, la Cluj, a fost creat la dorinţa mea. Aceşti jucători care au fost aduşi, banii care s-au cheltuit, tot ce s-a întâmplat la club, în primul rând datorită mie. Dacă aş fi plecat, ar fi suferit prea multă lume. Dacă cei din conducere erau de acord cu această variantă, în momentul acesta poate nu mai eram aici, poate eram la Bucureşti", a adăugat Petrescu.

Dan Petrescu a precizat că aceasta este a doua ofertă de a prelua banca tehnică a primei reprezentative pe care o refuză. El a mărturisit că speră să mai aibă o asemenea oportunitate, în viitor.


"Este a doua oară când mi se oferă şansa să fiu selecţioner. Nu am avut norocul să fiu acolo. Poate în altă circumstanţă. Dacă va mai fi a treia oportunitate, poate voi ajunge. Dar acum trebuie să mă concentrez 100 la sută aici şi să nu am regrete. Acesta este fotbalul, aceasta este viaţa antrenorilor. Îmi doresc să îmi duc până la final contractul şi, de ce nu?, poate chiar mai mult. Depinde de rezultate, unde ai rezultate, stai. Sper să ajut CFR să ajungă unde era înainte, în grupele Champions League", a mai spus antrenorul care a cucerit titlul cu Unirea Urziceni, în 2009.

Petrescu consideră că România are mulţi tehnicieni capabili să preia postul lăsat liber de germanul Christoph Daum.


"Nu pot să dau nume eu, dar sunt foarte mulţi antrenori români care pot antrena echipa naţională. Oricare dintre ei (n.r. - numele vehiculate, Contra, Rednic şi Andone), mai sunt şi alţii prin străinătate şi în România care pot antrena echipa naţională", a încheiat Dan Petrescu.

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, declara săptămâna trecută, că antrenorul Dan Petrescu s-a întâlnit cu conducerea FRF şi nu a ajuns la un acord pentru a prelua echipa naţională, urmând a pregăti în continuare formaţia ardeleană.


"Dan Petrescu e la antrenament şi îşi vede de treabă şi sigur rămâne la noi. Se simte foarte bine la noi, mi-a spus zilele trecute că nu a mai fost la un club la care să fie oameni aşa de profesionişti, să fie alături de echipă şi de antrenor mereu. Se simte foarte bine şi nu pleacă sigur. A existat o discuţie cu FRF, cu toată lumea care ar trebui de acolo", a declarat Mureşan.

Conform site-ului clubului, tehnicianul Dan Petrescu a refuzat să conducă naționala României.


"Dan Petrescu a decis să refuze Echipa Națională și să rămână la CFR Cluj pentru următorii doi ani, pentru a continua proiectul început la Cluj-Napoca și pentru a câștiga Campionatul și a intra apoi în grupele Champions League. Ne bucurăm pentru această decizie, deoarece Dan Petrescu este într-adevăr cel mai bun și cu personalitate antrenor român al momentului, alături de care nu avem dubii privitor la performanțele lui CFR Cluj. Ne pare însă rău pentru Naționala României, care sperăm că va reuși să aducă un alt antrenor, la fel de bun și suficient de carismatic ca să poată dirija naționala spre Euro2020".

Ultimele Stiri
abonare newsletter