Sport

Dan Petrescu refuză echipa națională și rămâne la CFR Cluj

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, miercuri, că antrenorul Dan Petrescu s-a întâlnit cu conducerea FRF şi nu a ajuns la un acord pentru a prelua echipa naţională, urmând a pregăti în continuare formaţia ardeleană.

"Dan Petrescu e la antrenament şi îşi vede de treabă şi sigur rămâne la noi. Se simte foarte bine la noi, mi-a spus zilele trecute că nu a mai fost la un club la care să fie oameni aşa de profesionişti, să fie alături de echipă şi de antrenor mereu. Se simte foarte bine şi nu pleacă sigur. A existat o discuţie cu FRF, cu toată lumea care ar trebui de acolo", a declarat Mureşan, la Pro X.

El a povestit că selecţioenrul Chritoph Daum l-a convocat pe Ciprian Deac (31 de ani), apoi i-a transmis că nu-l poate introduce pe teren că e pra bătrân.


"L-a convocat pe Deac şi m-am bucurat, pentru că era o recunoaştere a valorii lui. A mers accidentat din nefericire şi două zile nu s-a putut antrena. După aceea a fost apt şi s-a antrenat, iar cu o zi înainte de meci i-a spus că nu-l poate introduce pe teren în niciun meci pentru că e prea bătrân. Ciprian s-a mirat şi l-a întrebat pe antrenor dacă nu a ştiu câţi ani are când l-a selecţionat şi n-a mai primit răspuns", a afirmat oficialul.

Conform site-ului clubului, tehnicianul Dan Petrescu a refuzat să conducă naționala României.


"Dan Petrescu a decis să refuze Echipa Națională și să rămână la CFR Cluj pentru următorii doi ani, pentru a continua proiectul început la Cluj-Napoca și pentru a câștiga Campionatul și a intra apoi în grupele Champions League. Ne bucurăm pentru această decizie, deoarece Dan Petrescu este într-adevăr cel mai bun și cu personalitate antrenor român al momentului, alături de care nu avem dubii privitor la performanțele lui CFR Cluj. Ne pare însă rău pentru Naționala României, care sperăm că va reuși să aducă un alt antrenor, la fel de bun și suficient de carismatic ca să poată dirija naționala spre Euro2020"

Iulie Mureșan a declarat: ”Dan Petrescu are contract pe doi ani și și-l va duce până la capăt. Mă bucură faptul că se discută despre el, înseamnă că toate lumea-i recunoaște valoarea. Acest lucru se vede și din jocul echipei, și din locul pe care-l ocupăm acum. El este un om de mare caracter, îi place la Cluj-Napoca, are o echipă foarte puternică în jurul lui. Rămâne la CFR și își va duce contractul la bun sfârșit. Îi place atmosfera de la club. Este un proiect construit în jurul său".


Membrii Comisiei Tehnice a FRF au votat în şedinţa de luni pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului selecţionerului Chriostoph Daum de către Comitetul Executiv al federaţiei.

Recomandarea de reziliere a contractului lui Christoph Daum va fi supusă validării în prima şedinţă a Comitetului Executiv.


Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că, în urma a recomandării Comisiei Tehnice de reziliere a contractului selecţionerului Christoph Daum, va începe negocierile pentru încetarea colaborării cu tehnicianul german şi ulterior pentru desemnarea noului selecţioner.

Pe lista de înlocuitori se mai află Cosmin Contra, Walter Zenga, Mircea Rednic, Ladislau Boloni sau Victor Pițurcă.


CFR Cluj, sub comanda lui Dan Petrescu, este lider în clasamentul Ligii I.

Ultimele Stiri
abonare newsletter