Sport

Rezultate excelente ale sportivilor clujeni la Campionatele Sudesteuropene la Orientare în Alergare (SEEOC 2017)

Între 23-27 august s-au desfășurat la Zabljak, Muntenegru Campionatele Sudesteuropene la Orientare în Alergare, la care au participat peste 300 de sportivi din 10 țări.

Lotul României - format din 29 de sportivi – a avut o prestaţie variată, seniorii comportându-se mai modest, juniorii însă au avut o comportare foarte bună, câştigând 17 din cele 20 de medalii (9 aur, 7 argint, 4 bronz) obţinute de România. Din lotul de juniori şi tineret ai României au făcut parte şi 6 sportivi  de la C.S. TranSilva Cluj, care şi-au adus aportul la 12 din cele 17 medalii câştigate.

Cea mai valoroasă sportivă a lotului României si de această dată a fost clujeanca Agnes Neda, care în cele 4 zile de competiţii a cucerit tot atîtea medalii de aur (trei în probele individuale si una cu ştafeta de tineret fete), devenind cuadrupla campioană. Dintre sportivii clujeni s-a mai remarcat Lorand Vigh – juniori mici - cu 3 medalii (1 aur, 1 argint, 1 bronz), Peter Knobloch-Esztergar – juniori mari - cu 3 medalii (2 argint si 1 bronz) si Csongor Szikszai  - juniori mici - cu 2 medalii (1 aur, 1 argint).Fiind componenti ai ştafetei de fete junioare mari, care s-a clasat pe locul doi, Timea Virag si Dorottya Bartha au cucerit câte o medalie de argint. Astfel nici un sportiv clujean nu s-a întors fără medalie de la Campionatul Sudesteuropean (Campionatul Balcanic rebotezat).


Din delegaţia României s-au mai remarcat  Mihai Andrei Ţînţar - de la C.S.U. Craiova - cu 2 medalii de aur (una la individual medie distanţă şi una cu ştafeta de tineret masculin),  Alexandru Cătană – sportiv al C.S. Electrosistem Baia Mare - cu 3 medalii (2 aur şi 1 bronz) şi Adela Gălăţeanu –component al C.S. UNEFS Bucureşti - cu 3 medalii (1 aur şi 2 argint).

Agnes Neda (tineret) împreună cu bulgăroaica Iliana Ilieva (senioare) au fost cele mai performante sportive ale întrecerilor cu câte 4 medalii de aur fiecare.


La finalul celor patru zile de întreceri în clasamentul pe puncte România s-a clasat pe locul doi mai ales datorită prestaţiilor excelente ale juniorilor. Câştigător pe puncte fiind  Bulgaria, iar pe locul trei s-a clasat Turcia.

Mulțumim pentru datele furnizate dl-ui Tőkés Árpád.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter