Sport

Performanță incredibilă pentru România! Tricolorii au cucerit trofeul FIBA U20

Naționala de baschet a României U20 a reușit să se impună în fața Croației, scor 80-67, și să câștige trofeul FIBA U20 European Championship 2017, divizia B.

România a fost urmată, în clasament, de Croația și Marea Britanie.

Prin această calificare, România își asigură deja promovarea în eșalonul de elită al Campionatului European la această categorie de vârstă.


În finala cu Croația, tricolorii au condus în primul sfert cu 14-10, dar oaspeții au terminat în avantaj primele zece minute, cu 18-16. Croații și-au mărit avantajul la jumătatea confruntării, la 33-26. România a reușit un sfert al treilea de senzație, adjudecat cu 26-11, în urma căruia s-a desprins pe tabelă la 55-42 cu zece minute înainte de final. În ultimul sfert, oaspeții au revenit în joc și s-au apropiat la doar două puncte, 59-57, cu șase minute rămase de disputat. România s-a mobilizat și au reușit opt puncte la rând, scorul devenind 67-57, iar până la final nu a mai avut emoții.

Victorie mare pentru baschetul românesc


 Președintele Federației de Române de Baschet, Horia Păun s-a declarat extrem de mulțumit de performanța tinerilor baschetbaliști. ”'Ne bucurăm foarte mult pentru această victorie, a fost un turneu foarte disputat. Am aliniat o echipă solidă și s-a văzut în rezultate. O performanță bună pentru baschetul românesc, este un început de drum, sperăm ca mulți dintre acești tineri, jucători care au confirmat la această categorie de vârstă, să confirme și la lotul național de seniori. Suntem foarte fericiți, mulțumim staff-ului, mulțumim orașului Oradea pentru susținere și pentru această sală minunată. Am câștigat și ne bucurăm că baschetul românesc încet, încet începe să prindă aripi'' a declarat Horia Păun.

''Cei mai mulți dintre ei vor continua în următoarea perioadă meciuri oficiale și consider că și-au câștigat acest drept. În Campionatul European vom juca anul viitor cu următoarea generație, sportivi născuți în 1998-1999, vom participa la CE U20, Divizia A, ce va avea loc în Germania'' a mai spus Horia Păun pentru agerpress.


Premianții turneului

Emanuel Cate a fost desemnat MPV-ul Campionatului European U20. De asemenea, a fost ales în cel mai bun cinci alături de colegul său de echipă, Nandor Kuti.


Cei mai buni de la croați au fost Roko Badzim 17 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, și Mate Kalajzic cu 16 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

La meciul dintre Croația și România, din Arena Antonio Alexa din Oradea, au fost prezenți 2.000 de spectatori care au creat o atmosferă senzațională pe tot parcursul meciului.


În această partidă, Emil Cățe a reușit 20 de puncte și 14 recuperări, Tudor Gheorghe a contribuit cu 16 puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări.

În lot au fost prezenți următori jucători: Emi Caţe, Nandor Kuti, Bobe Nicolescu, Bogdan Popa, Radu Vîrnă, Georges Darwiche, Tudor Gheorghe, Anton Diaconescu, Ionuţ Berceanu, Sebastian Ionescu, David Engi Rosenfeld şi Andrei Iliescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter