Sport

Primele reacții ale Simonei Halep după eșecul cu Johanna Konta

Halep a fost învinsă de Johanna Konta cu un scor de 7-6, 6-7, 4-6 în sferturile de finală de la Wimbledon.

Numărul 2 mondial nu a reușit nici de data această să urce pe primul loc în clasamentul WTA.

Mai mult de atât, Halep nu a fost mulțumită nici de atitudinea adversarei, care după părerea acestea nu a respectat în totalitate regulamentul.


Johanna Konta, de asemenea, înaintea tie-break-ul setului doi, și-a luat o ”pauză”, timp în care a stat minute bune la vestiar.

”Nu cred că au fost doar patru minute, dar așa face ea mereu. Nu pot schimba eu lucrurile pentru că nu există deocamdată una, cel puțin așa am înțeles de la arbitru. M-am ridicat de pe scaun pentru că se pornise aerul condiționat în setul al doilea și mă temeam să nu rămân pe acolo înțepenită. Unul dintre țelurile mele este să devin numărul unu, dar am pierdut din nou o șansă. Cred că o să mai am șanse pentru că mai am mulți ani înainte. Spectatorii au creat o atmosferă frumoasă. Doar la ultimul punct mi s-a părut ciudat că o doamnă din tribune țipa, dar în rest a fost o atmosferă frumoasă. Am crezut că se va repeta punctul, dar nu s-a întâmplat așa. L-am întrebat pe arbitru și el mi-a spus că nu poate fi rejucat punctul, așa că ce sens avea să mă cert cu el?", a declarat Simona Halep, după meci.


”E greu să schimbi ceva la Halep”

Ilie Năstase, de asemenea după meci a explicat cauzele eșecului. ”În momentele important Konta a riscat mai mult. De fapt, Konta a riscat de la început și până la final. A lovit foarte tare. Când intra, intra, când ieșea afară se ducea mingea trei metri nu 10 sau 20 de centimetri. Asta este, până la urmă, esența jocului pe iarbă. Cât despre Simona, așa e jocul ei, nu o pot critica. Nici eu, nici antrenorul și nici Virginia Ruzici. Așa joacă ea. E greu să schimbi ceva, plus trebuie să știi să schimbi. Dacă adversarul îți dă așa tare, e greu să joci. Jocul ei arată bine, dă încredere și asta nu însemnă că din cauza acestui eșec nu-și va reveni. Mă gândesc la Murray, a pierdut patru finale de Grand Slam, până să ia primul său mare titlul de Wimbledon. Trebuie să fie mai agresivă, mai ales când are avantaj.”


Presiune prea mare pe Halep?

Ilie Năstase a mărturisit pentru Digisport: ”A fost o presiune foarte mare pe ea, pentru că știa că trece pe locul 1 în cazul unei victorii și că poate juca iar o finală de Gran Slam. Mai trebuie să ai și șansa ca să câștigi un meci. La Roland Garros ea a avut set și 3-0, a avut o șansă pe care n-a fructificat-o. Pentru că nu Ostapenko a câștigat finala, Simona a pierdut-o.”


 

După înfrângerea suferită, românca a decis să nu participe la ediția din acest an a turneului WTA, care va avea loc la București. Halep a declarat că își ia o pauză, și va reveni abia peste trei săptămâni, la turneul din Canada.


Dacă urca pe locul 1 în clasamentul WTA, Halep ar fi fost prima jucătoare din România din tenisul feminin. Ultimul lider mondial al României a fost Ilie Năstase, acum 43 de ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter