Sport

Cosmin Tilincă, primul golgheter european al CFR-ului, vorbește despre meciul de gală

Fostul fotbalist Cosmin Tilincă a venit cu idea de a reuni formația CFR-ului de la mijlocul anilor 2000, din care a făcut parte, dar și echipa Bistriței din perioada respectivă, pentru un meci cu caracter caritabil.

Meciul va avea loc pe data de 8 iulie, de la ora 18:00, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

”A fost o idee pe care am gândit-o mai demult dar acum s-a ivit șansa de a convoca tot lotul care l-am avut în acea perioadă. Și am fost extrem de mulțumit pentru că toți colegi au răspuns pozitiv la chemarea mea. Chiar și cei care au venit pe parcursul anilor la echipă. Pot să spun că și jucători de la Bistrița au fost încântați de această idee. Idea a venit pentru a ajuta sportivi cu probleme să se recupereze cât mai repede. Sperăm să se umple tribunele ca pe vremuri când noi eram jos în teren. Echipa de atunci era una foarte unită, în special, datorită faptului că nu erau străini pe atunci, erau jucători care au evoluat în Ligi mai superioare, având în vedere că noi am început din Liga a II-a. Aveam un lot foarte bun, jucători care puneau suflet la fiecare meci. Și pot să spun că era important că vorbeam aceeași limbă. Noi eram ca o familie, jucători deschiși.” a declarat Cosmin Tilincă pentru Digi24.


Formația care a readus CFR-ul pe prima scenă

Tilincă, în vârstă de 37 de ani, a vorbit și despre venirea lui Dorinel Munteanu la CFR: ”Dorinel a avut experiența de la națională, are acel bagaj în spate care nimeni nu poate să nu-l recunoască. A fost jucător al Stelei, a jucat în Germania. Ne-am înțeles bine în relația de joc. Nu am mai întâlnit un jucător care să îmi paseze așa de bine. Ca și el nu am mai avut, dădea niște pase extraordinare. A fost o schimbare când a venit Dorinel Munteanu. Era un antrenor sever, avea regulile lui și nu-i plăcea când cineva nu le respecta. Țin minte că în cantonamente făcea o masă separată față de noi, și stătea cu ochii pe noi să nu mâncăm mai multă pâine, sau mai multe deserturi, doar apă plată pentru că spunea că era mai bună pentru noi. Era totul spre folosul echipei, performanței. El a venit la echipă cu un aer profesionist, jucând în Germania, la lotul național, la Steaua, el a venit cu idea acea de profesionalism și a început să se impună și la club. El atunci orice spunea, domnul Mureșan încerca să-i îndeplinească știind că are doar idei bune pentru performanță. Noi jucam sistemul 4-3-3, și ieșea mereu un fotbal frumos. Odată când am pierdut Dorinel ne-a pus să ne antrenăm noaptea, și pe atunci nu am avut nici nocturne. A fost un antrenament prin care Dorinel a vrut să ne aducă cu picioarele pe pământ. La fel după un alt meci negativ, Dorinel ne-a pus să măturăm zăpada și ce mai era pe acolo. Știu că am venit la antrenament și erau deja pregătite pentru fiecare măturile.”


Întrebat de ce meciul care i-a rămas în minte, Tilincă a răspuns: ”Meciul care mi-a rămas întipărit în minte este meciul cu Athletic Bilbao de la noi de acasă. Am marcat eu golul atunci. Dar în special mi-a plăcut atmosfera care s-a creat atunci la meci, în copaci, în tribune, pe garduri. Tribunele erau pline, inclusiv când ne-a bătut Timișoara acasă. Era o atmosferă de nedescris. Jos la nivelul ierbii se auzeau foarte tare suporteri. Cu echipa asta am ajuns departe, nu ne așteptam. Am ajuns să jucăm acasă la Athletic Bilbao, pe acel stadion frumos, plin. Am fost impresionat de forma stadionului. Pot să mărturisesc că a fost primul stadion pe care am pășit de această anvergură. Niște sentimente care și acum când mi le amintesc mi se ridică părul de pe mine. Amintiri care rămân pe veci.”

 Titi-gol, favoritul suporterilor în Gruia


”Am marcat multe goluri, dar cel care mi-a rămas a fost golul împotriva formației Athletic Bilbao deoarece acela a fost împotriva unei echipe titrate. Pot, însă să spun că fiecare gol l-am trăit la intensitate maximă și m-am bucurat de el. Au fost momente de neuitat, sunt foarte mulțumit de golurile marcate de mine și mi le amintesc cu drag. Le-am păstrate toate acasă și le pot arăta la copilași mei. Bucurii în fotbal au fost foarte multe. Nu o să uit, de asemenea, niciodată după cu Steaua când am fost sunat că sunt convocat la echipa Națională, noaptea respectivă nu am putut să dorm deloc. Regrete nu am deloc, trebuie să profităm de fiecare clipă în viață. Suporterii m-au iubit pentru faptul că am marcat goluri pentru club, m-am dăruit la fiecare meci, nu i-am refuzat pe suporteri niciodată. Tot timpul am fost cu ei. Comunicam foarte mult cu ei, eram foarte disponibil.”

Tilincă în 2010 și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist după ce a terminat contractul cu formația Pandurii Târgu Jiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter