Sport

Miriuță își ia la revedere de la CFR

În această dimineața, tehnicianul Vasile Miriuță s-a prezentat la birourile clubului CFR Cluj pentru a ajunge la un acord cu conducerea feroviarilor.

”Mi-am reziliat amiabil contractul, au fost zile mai grele pentru mine. Acum vreau să plec în vacanță doua săptămânii cu familia mea. Nu știu ce va fi în viitor, nu exclud o reîntoarcere la CFR Cluj. Dacă la 0-3 cu CSU Craiova tot stadionul mă aplauda asta înseamnă ceva pentru mine. A fost o perioadă frumoasă petrecută aici. Nu am vorbit încă nimic cu Dan Petrescu, dar îl voi ajuta cu sfaturi dacă mi le va cere.. pentru că el m-a adus la ASA Târgu Mureș după ce a plecat de acolo și îi mulțumesc. Tot ce o să mai fac este să mă întâlnesc cu jucătorii, o să-i scot la o masă aici în Cluj-Napoca, asta pentru că nu am apucat să îmi iau la revedere de la ei.” a declarat Vasile Miriuță.

În locul lui Miriuță, pe banca CFR-ului va veni Dan Petrescu. Iuliu Mureșan, președintele clubului CFR Cluj a declarat pentru Digisport: ”S-a discutat cu Dan Petrescu, e un acord negociat, ne-am dat mâna, dar de semnat încă nu s-a semnat. Acum lucrăm la contract. Nu ne temem de alte oferte, el este un om de cuvânt. Vineri urmează să înceapă munca. Vineri la 10 va fi reunirea, Dan Petrescu va fi prezent, la fel și câțiva jucători noi.”


Dan Petrescu a antrenat până la finalul acestui sezon formația Al Nasr din Emiratele Arabe Unite. Tehnicianul mai are în palmares echipe importante precum Rapid București, Sportul Studențesc, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Târgu Mureș și Jiangsu Sainty.

CFR Cluj alături de Dan Petrescu ar fi o adevărată forță, adăugând și faptul că ”feroviarii” au achiziționat jucători importanți: Alexandru Vlad (fundaș stânga, 27 de ani) de la Dnepr, Marius Coman (atacant, 20 de ani) de la Clinceni și pe spaniolul Urko Vera (atacant, 30 de ani). Iar cât despre Hoban, Mureșan a declarat: ”Hoban e mai mult decât atras de CFR, trebuie să vină să semnăm. Avem un acord semnat, urmează să vină să semnăm contractul efectiv.”


Pentru Miriuță au început să ajungă primele oferte, una vine chiar din Liga I, de la formația CSM Poli Iași, care s-a despărțit recent de președintele Florin Prunea și antrenorul Eugen Neagoe.

Vasile Miriută a mai antrenată Cehalăul și ASA Târgu Mureș, până să ajungă la CFR Cluj.

abonare newsletter