Sport

U-BT rămâne neînvinsă și în al doilea meci din semifinale

U-BT s-a impus cu scorul de 103-96 în fața celor de la CSM Oradea în cea de a două dispută din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin.

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a învins, joi, pe teren propriu, campioana en-titre, CSM Oradea, cu scorul de 103-96 (46-49), în cea de-a doua partidă din cinci programate în semifinalele Ligii Naţionale, şi are 2-0 la general.

Antrenorul lui U-BT Mihai Silvășan a declarat după meci ”Este foarte importantă și victoria asta, tot ce contează e că avem 2-0 la momentul actual. A fost un meci frumos, un meci foarte disputat, un meci plăcut publicului, un meci în care atacul a fost principala armă a ambelor echipe, apărarea a lăsat mai de dorit, când primești și dai atâtea puncte.. Fiecare formație și-a dorit victoria foarte mult însă noi am fost cei mai puternici din punct de vedere mintal și mai lucizi pe final. Eu cred că am jucători foarte buni în echipă, acești jucători au încredere în ei și se simt foarte confortabil să joace împreună și de aici vin și plăcerea jocurilor, procentajele bune. Anul acesta asta este arma noastră. Important e că la fiecare meci luptăm pentru fiecare victorie. I-am spus și la băieții că pe parcursul meciului nu trebuie să ne relaxăm niciodată, trebuie fim puternici și trebuie să abordăm meciul de la Oradea cum ar fi un meci decisiv pentru noi.”


Antrenorul vâlcean Cristian Achim, uimit de echipa clujeană, a adăugat ”Am jucat foarte bine, 7 sferturi din opt, realmente este frustrant să joci atât de bine și să pierzi. Vreau să îmi felicit jucători pentru că au dat dovadă și de valoare și de caracter. Repet este un pic frustrant să marchezi atât contra unei bune echipe și să pierzi. Eu am mai spus-o, U Cluj ar trebuie să câștige Euro Liga și nu sunt ironic. Bravo lor, trebuie să-i felicităm. Chiar este o echipă foarte bună. Probabil, fără să vreau să jignesc pe cineva dar asta ar trebui să fie adevărata finală. Și aici nu vreau să nu apreciez cealaltă semifinală doar că nivelul de astă seară și din cealaltă seară a fost unul foarte bun.”

Cel mai bun marcator al echipei gazde a fost Dykes Kyndall iar din echipa adversară Zeno Martin Gilbert.


”Studenții” au în palmares 4 titluri.

Raluca Sas

Ultimele Stiri
abonare newsletter