Sport

FOTO & VIDEO Remiză albă pentru tricolori cu Danemarca, la Cluj, pe un stadion plin. Tricolorii au tremurat pe final

România a încheiat la egalitate meciul din această seară cu Danemrca, 0-0, după un joc dominat pe final de oaspeţi

În urma rezultatului de duminică seară România rămâne pe locul 4 în grupa E de calificare la Mondialul din 2018: Polonia a învins cu 2-1 Muntenegru în deplasare şi pare că a "scăpat" în câştigătoare a grupei, cu 13 puncte, urmată de Muntenegru şi Danemarca, ambele cu câte 7 puncte. Armenia a învins acasă Kazahstan şi a egalat echipa tricoloră în clasament, cu 6 puncte. Kazahstan este pe ultimul loc, cu doar 2 puncte.

Keşeru, ocazii irosite

România a avut cele mai importante ocazii ale primei reprize; poate cea mai mare şansă a tricolorilor a venit în minutul 17, când Keşeru a reluat mult peste transversală, din şase metri, deşi a avut toată poarta în faţă, după o centrare foarte bună din lateral. Atacantul lui Ludogoreţ a mai irosit o altă oportunitate în minutul 25, când Săpunaru a „trasat” terenul cu o "deschidere" excelentă în diagonală spre Benzar, care a centrat perfect pentru Keşeru, însă vârful naţionalei a ratat de puţin întâlnirea cu mingea în faţa porţii adverse.


Keşeru nu a ajuns nici balonul trimis în adâncime de Latovlevici în minutul 35, după care Latovlevici însuşi a irosit o bună oportunitate de atac când a preferat un şut de la distanţă, mult peste, în locul unei diagonale pe partea dreaptă, spre un coechipier rămas liber.

De cealaltă parte, danezii nu au fost foarte „darnici” în faze periculoase în prima parte; pot fi consemnate şutul lui Eriksen din minutul 20 şi incursiunea din careul lui Tătăruşanu la care a părut că tricolorul Vlad Chiricheş s-a opus cu mâna. Arbitrul a lăsat jocul să continue.


Dominare daneză pe final

După revenirea de la vestiare, în a doua repriză, jucătorii din selecţionata lui Christoph Daum au continuat cursa pentru deschiderea scorului şi păstrarea speranţelor de calificare la Mondial. Nicuşor Stanciu a şutat puţin peste transversală din lovitură liberă, iar danezii au fost periculoşi şi ei la o deviere a oaspeţilor.

În minutul 63 Daum a făcut prima mutare şi Alibec a intrat în locul lui Keşeru, după o nouă fază în care atacantul nu a reuşit să concretizeze o ocazie: Chipciu i-a pasat din unghi lui Keşeru dar şutul său a nimerit blocajul, după care Chipciu a trimis din unghi, în forţă, însă fără succes.


Danezii au dominat ultimele douăzeci de minute ale meciului şi şi-au creat câteva ocazii care le-au dat fiori celor peste 26.800 de spectatori din tribunele Cluj Arena. În cele din urmă s-a terminat 0-0, dar egalul nu duce echipa tricoloră foarte departe în acest moment, elevii lui Daum rămânând pe locul 4 în grupă, întrucât au un punct sub Danemarca.

Stadionul Cluj Arena a fost arhiplin duminică seară, suporterii naţionalei încurajându-şi civilizat favoriţii pe tot parcursul meciului. Danezii au avut şi ei alături o galerie, pe care fotbaliştii au salutat-o la final şi care a afişat un banner mare cu drapelul ţării. Deşi dezamăgiţi tricolorii au făcut şi ei un tur al stadionului, salutând fanii care i-au susţinut.


România - Danemarca 0-0

Stadion: Cluj Arena

Spectatori: 26.895 


România: 1. Ciprian Tătăruşanu – 6. Vlad Chiricheş, 22. Cristian Săpunaru, 3. Alin Toşca – 2. Romeo Benzar, 8. Mihai Pintilii, 15. Răzvan Marin, 7. Alexandru Chipciu (’85 Andrei Ivan), 14. Iasmin Latovlevici (’75 Dorin Rotariu) – 23. Nicolae Stanciu – 13. Claudiu Keşeru. Antrenor: Christoph Daum

Danemarca: 1. Kasper Schmeichel, 2. Peter Ankersen, 3. Janik Vestergard, 3. Simon Kjaer (’45 Mathias Jorgensen) 5. Riza Durmisi, 6. Andreas Christensen, 7. William Kvist, 8. Thomas Delaney, 10. Christian Eriksen, 19. Lasse Schone (’11 Braitwhaite), 21. Andreas Cornelius. Antrenor: Aage Hareide

 

abonare newsletter