Sport

„U” Cluj se „duelează” cu Zalăul lui Tadici

Echipa de handbal feminin a Universităţii Cluj joacă mâine seară, de la 19.30, pe terenul HC Zalău, echipă antrenată de Gherghe Tadici, ocupanta locului 4 în Liga Naţională. „Studentele” au pierdut-o între timp pe internaţionala Laura Popa, transferată la Dinamo.

Handbalistele Universităţii sunt pe locul 9 în clasamentul Ligii Naţionale. FOTO Silviu Cristea Handbalistele Universităţii sunt pe locul 9 în clasamentul Ligii Naţionale. FOTO Silviu Cristea

Liga Națională de handbal feminin se reia după aproape trei săptămâni de pauză, datorată meciurilor amicale disputate de echipa națională a României cu Spania. Handbalistele Clubului Sportiv (CS) Universitatea evoluează joi, mâine, de la 19.30, la HC Zalău, în etapa a XXI-a a Ligii Naționale.

Zalăul "trage" la podiumul Ligii

Înaintea acestei runde, universitarele ocupă locul 9 în clasament, cu 18 puncte, iar elevele lui Gheorghe Tadici sunt pe poziția a patra, cu 32 de puncte, la egalitate cu echipa SCM Craiova, ocupanta ultimului loc pe podium. „Ne așteaptă un joc dificil la Zalău având în vedere că jucăm pe terenul unei pretendente la medalie în acest sezon. De asemenea, putem spune că echipa gazdă a arătat în acest sezon că e una dintre formațiile constante care pe teren propriu a fost foarte puternică pierzând doar cu CSM București, însă și echipa noastră a arătat că are potențial și faptul că jucăm pe terenul unei echipe care luptă pentru un loc într-o cupă europeană trebuie să ne motiveze și să ne mobilizeze în vederea realizării unei prestații cât mai concludente”, a declarat antrenorul clujencelor, Florentin Pera, citat de u-cluj.ro.


Fără Laura Popa

Clujencele se vor duela cu Zalău fără Laura Popa, interul de echipă naţională, care s-a transferat recent la echipa de Liga a 2-a Dinamo Bucureşti, după ce a devenit liberă de contract în urma unui memoriu depus la FRH din luna ianuarie. Laura Popa a marcat cinci goluri în meciurile României cu Spania disputate în cursul weekend-ului în Bucureşti:

„Din păcate, am pierdut o altă jucătoare, pe Laura Popa, transferată la Dinamo. Desigur că acest lucru ne-a dat puțin peste cap deoarece a trebuit să găsim într-un timp foarte scurt soluții pentru a completa lotul. De asemenea, Cristina Laslo a fost plecată la lotul național și nu am beneficiat de prezența ei la echipă în această perioadă. În aceste condiții nu am avut lotul 100% pentru a pregăti cât mai bine acest joc, dar cu siguranță vom merge la Zalău să facem tot ce ne stă în putință pentru a obține un rezultat cât mai bun. Mai avem multe meciuri și am încredere în jucătoarele actuale că vor forma un nucleu unit și vor juca cu determinare și dăruire la fiecare joc”, a adăugat Florentin Pera.

Ultimele Stiri
abonare newsletter