Sport

CFR şi restul candidatelor la play-off joacă simultan, duminică, în ultima etapă din sezonul regulat

Meciurile în care evoluează CFR Cluj şi celelalte echipe implicate în lupta pentru play-off-ul Ligii Naţionale de Fotbal au loc duminică de la 20.30.

CFR Cluj va întâlni liderul Ligii Naţionale de Fotbal, Viitorul Constanţa, duminică de la 20.30, în Gruia, conform programului etapei a 26-a, ultima din sezonul regulat, anunţat de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF). Meciul „vişiniilor” se va disputa simultan cu cele în care sunt implicate celelalte echipe care luptă pentru play-off.

LPF a anunțat, marți, programul etapei a 26-a, ultima din sezonul regulat al Ligii 1 de fotbal şi un singur meci mai aşteaptă să fie programat, conform Digisport.ro: Astra - FC Botoșani, meci a cărui programare depinde de rezultatul meciului restant dintre campioana României și CSMS Iași, care are loc mâine, joi, de la ora 20. În momentul de faţă se ştiu numai două echipe calificate în play-off: liderul Viitorul şi Steaua, iar celelalte 4 formaţii se vor alege dintre CFR Cluj, CS Universitatea Craiova, Gaz Metan Mediaş, Dinamo şi Astra Giurgiu.


Craiova - Gaz Metan ar putea fi decisiv

Meciul decisiv pentru play-off ar putea fi cel dintre Craiova şi Gaz Metan, în condiţiile în care CFR, Dinamo şi Astra par cel mai bine plasate în cursa pentru un loc în primele 6. Campioana Astra Giurgiu poate urca pe locul 3 în această săptămână, dacă va învinge astăzi CSMS Iaşi în deplasare. Rezultatul pe care giurgiuvenii îl vor obţine mâine va stabili şi ziua şi ora jocului cu FC Botoşani, fiind singurul meci aflat "în aer” la acest moment.

La aceeaşi oră

„Partidele de duminică implică echipe cu șanse de calificare în play-off. CSU Craiova - Gaz Metan Mediaș, CFR Cluj - FC Viitorul și Pandurii - Dinamo se vor disputa de la aceeași oră, 20.30. În funcție de rezultatul partidei restante CSM Poli Iași - Astra Giurgiu, programată joi, 2 martie, partida  Astra - FC Botoșani se poate disputa fie duminică, de la ora 20.30, fie luni de la aceeași oră”, a transmis LPF. Meciul FC Voluntari - CSM Poli Iași va fi programat luni, de la ora 18:00.


Programul etapei a 26-a

Programul etapei a 26-a din Liga 1 este următorul: Sâmbătă, 4 martie (ora 20) Poli Timișoara - Concordia Chiajna, (20:30) FC Steaua - ASA Târgu Mureș; Duminică, 5 martie: (20:30) CS U Craiova - Gaz Metan Mediaș, Pandurii - FC Dinamo, CFR Cluj - FC Viitorul, Astra - FC Botoșani (în caz că Astra învinge la Iaşi). Luni, 6 martie (18 sau 20.30): FC Voluntari – CSMS Poli Iaşi.

Victorie cu Iaşiul

CFR Cluj a urcat pe locul 3 în clasamentul Ligii 1 după victoria cu 2-1 din  deplasare de la CSMS Iaşi din etapa a 25-a. Ionuț Larie (18) a deschis scorul pentru clujeni, dintr-o lovitură liberă, Andrei Cristea a egalat în minutele de prelungire, cu o execuţie superbă din lovitură liberă,  în timp ce Andrei Peteleu a reuşit golul victoriei în al doilea minut de prelungiri al meciului. În tur, CFR a câștigat cu 1-0.


Şanse mari la play-off

Clujenii au şanse mari pentru un loc de play-off, întrucât în caz de egalitate de puncte sunt avantajaţi de rezultatele din meciurile directe cu echipele implicate în cursa pentru play-off. Pentru a fi siguri de calificare, „vişiniii” au nevoie de cel puţin un punct cu Viitorul duminică. Clasamentul primelor şapte poziţii în acest moment este: Viitorul 51 de puncte, Steaua 46, CFR Cluj 40, CSU Craiova 40, Gaz Metan Mediaş 39, Dinamo 38, Astra Griugiu 38. Primele şase echipe clasate se califică în play-off-ul Ligii Naţionale de fotbal, sezonul 2016-2017.

Ultimele Stiri
abonare newsletter