Sport

U-BT încheie ca lider prima fază a sezonului regulat. Silvăşan a folosit cu Dinamo toţi jucătorii

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a câştigat cu scorul de 96-79 meciul disputat sâmbătă seară cu Dinamo, la Cluj, iar formaţia clujeană încheie prima fază a sezonului regulat ca lider. Antrenorul Mihai Silvăşan a utilizat toţi jucătorii de pe foaie în jocul de ieri.

FOTO FOTO

Staff-ul echipei gazdă l-a odihnit pentru acest joc pe Ousmane Barro, astfel că Roland Torok a avut ocazia să evolueze mai mult, încheind jocul drept cel mai bun marcator, cu 25 de puncte. Torok s-a aflat în centrul atenţiei încă din primul sfert, când elevii lui Mihai Silvăşan au reuşit nu mai puţin de 33 de puncte, aproape dublu faţă de cele 18 ale dinamoviştilor.

Diferența de pe tabelă a crescut constant și a ajuns la o marjă de 20 de puncte după sfertul doi, 54-32. Toţi baschetbaliştii de pe foaia de joc au fost utilizaţi în prima repriză de Mihai Silvăşan, Torok reuşind până în acel punct 19 puncte şi 3 recuperări în 14 minute, cu procentaje maxime la aruncări de 2 puncte şi la libere.


În a doua repriză Mihai Silvăşan i-a dat şansa şi lui George Toth să evolueze mai mult, în locul lui Torok, baschetbalistul terminând întâlnirea cu 11 puncte şi 4 recuperări, în 15 minute de joc. Toth a reuşit şi câteva faze spectaculoase, apreciate de cei 4.700 de spectatori, conform site-ul oficial al U-BT.

Pe final dinamoviştii au avut o uşoară revenire, adjudecându-şi ultimul sfert cu 25-17, însă clujenii au fost cei care s-au impus, cu 96-79 (33-18, 21-16, 25-20, 17-25).


Urmează turneul 1-6

U-Banca Transilvania încheie sezonul regulat pe prima poziție, cu 16 victorii și două înfrângeri, puncte obţinute cu Olimpic Baia Mare, echipă ce s-a retras din campionat, fiind anulate. Pentru clujeni urmează turneul locurilor 1-6, care se va încheia cu stabilirea semifinalistelor Ligii Naţionale. Vor mai evolua în turneul 1-6, în ordinea locului din clasament, Steaua Bucureşti, CSU Sibiu, BC Timişoara, BCM Piteşti şi CSM Oradea.

„Mă bucur că am dat minute rezervelor”

”Mă bucur pentru această victorie, i-am felicitat pe băieți pentru că au abordat meciul profesionist, au avut intensitatea necesară de la începutul meciului, știam că dacă se va întâmpla așa, nu vom avea probleme în acest meci. Mă bucur că am avut ocazia să dau minute rezervelor, a fost un meci reușit pentru noi și mergem mai departe, de luni uităm că suntem pe primul loc și ne concentrăm pe turneul 1-6 unde, așa cum le-am spus și băieților, obiectivul meu personal este să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm!”, a declarat Mihai Silvăşan după meci.


El a explicat că a decis ca Barro să fie baschetbalistul străin odihnit întrucât „a fost singurul jucător care a evoluat în absolut toate meciurile de până acum, atât în cupele europene, cât și în campionat”, iar echipa din Dinamo nu are jucători foarte mari, dominanţi.

”Ne bucurăm foarte mult pentru această victorie, noi ne-am făcut jocul, am respectat absolut toate cerințele antrenorului și mă bucur că toată lumea a reușit să prindă multe minute de joc. A fost foarte important să începem meciul foarte tare și sunt bucuros că am fost eu omul potrivit la momentul potrivit în multe faze”, a declarat şi Rolland Torok.

Ultimele Stiri
abonare newsletter