Sport

U-BT câştigă Cupa României pentru a doua oară consecutiv UPDATE

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câştigat în urmă cu câteva minute Cupa României, pentru a doua oară consecutiv, după ce a trecut în finală de BC Mureş cu 79-78.

FOTO u-bt.ro FOTO u-bt.ro

După un meci foarte strâns, în care ambele echipe şi-au adjudecat câte două sferturi clujenii s-au impus cu 79-78 (17-19, 28-22, 12-20, 22-17), după un final dramatic.

Este al doilea trofeu consecutiv al Cupei României pentru U-Banca Transilvania, care s-a impus anul trecut în finală cu CSM Oradea.


UPDATE Final dramatic

Echipa din Mureş a avut 6 puncte avans înainte cu 1 minut şi 20 de secunde de final, după care Rasic, declarat MVP-ul actului final din Cupa României a marcat un coş de 3, dublat de o aruncare de 2 care a înclinat balanţa decisiv pentru clujeni, Borşa nereuşind să fructifice şansa de a tranşa disputa. Scor final: U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – BC Mureş 79-78.

”Ne-am făcut singuri viața grea, însă nu am cedat până la final și, cu noroc, am câștigat. Nu am jucat prea bine, dar ne-am atins obiectivul, am mai pus un trofeu în vitrină și ne întoarcem la muncă. Trebuie să le spun un mare ‘Mulțumesc!’ fanilor noștri, care efectiv ne-au dus în spate tot meciul!”, a declarat baschetbalistul Aleksandar Rasic după meci.


Felicitări pentru Rasic

”A fost un meci foarte intens, unul demn de o adevărată finală, cele două echipe au trecut peste oboseala acumulată de-a lungul acestui turneu și au dat tot ce au avut mai bun în ele! A fost un efort extraordinar din partea băieților! Îi felicit pe cei din Târgu Mureș, au avut șansa lor să câștige acest meci, însă noi l-am avut pe Aleksandar Rasic, un jucător cu o extrem de mare experiență, care ne-a ajutat în acele momente și îl felicit pentru asta! Îmi felicit toți jucătorii, au luptat, au dat tot ce au avut mai bun în ei de la primul și până la ultimul, au fost pozitivi și au trecut peste unele momente nu tocmai bune, mai ales în meciul de azi”, a adăugat antrenorul Mihai Silvăşan.

Tehnicianul a explicat că echipa se va bucura două-trei zile de performanţa reuşită în finala Cupei după care se vor concentra din nou pe campionat, obiectivul principal al formaţiei. „Le mulțumesc fanilor că au venit în număr atât de mare, ne-au încurajat fantastic de-a lungul meciului chiar și atunci când am fost conduși și nu pot decât să mă înclin în fața lor!”, a subliniat tehnicianul Mihai Silvăşan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter