Sport

U-BT îşi încheie parcursul european cu o înfrângere, în timp ce Pau-Orthez merge în optimi

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj-Napoca şi-a încheiat parcursul european din sezonul actual al FIBA Europe Cup cu o înfrângere miercuri seară pe terenul lui BK Pardubice din Cehia (65-74), într-un meci în care antrenorul Mihai Silvăşan a folosit jucători la care a apelat mai puţin până acum.

După un meci destul de echilibrat, formaţia clujeană, lipsită de aprotul unor titulari preucm Kyndall Dykes, Aleksand Rasic şi Maksym Pustozvonov, s-a înclinat cu 65-74 (22-20, 17-13, 14-21, 12-20). Jocul nu a avut nicio miză pentru cele două formaţii, ambele ratând calificarea în faza eliminatorie.

“Meci bun”

„Am venit decişi să dăm minute cât mai multe jucătorilor care au fost folosiţi mai puţin până acum şi cred că, în cea mai mare parte a meciului, au făcut o treabă bună, în mare sunt mulţumit de ei. Pentru noi, ca şi pentru echipa cehă, urmează să ne concentrăm pe campionat, urmează o perioadă dificilă pentru ambele echipe. Le urez succes şi îmi doresc ca şi noi să avem succes pe mai departe", a declarat Mihai Silvăşan ulterior disputei. "A fost un meci bun pentru noi, privit prin prisma contribuţiei pe care au avut-o băieţii mai tineri, în special fundaşii. În sfertul al patrulea s-a văzut că nu au experienţă, dar a fost bine că au prins aceste minute, mai ales că finalul a fost unul disputat”, a adăugat baschetbalistul Vlad Moldoveanu, de la U-BT.


BK PARDUBICE - U-BANCA TRANSILVANIA 74-65 (20-22, 13-17, 21-14, 20-12). Marcatorii U-BT: Moldoveanu 17 puncte, Toth 12, Barro şi Adamović - câte 8, Török 7, Gheorghe 5, Andrei-Sergiu Mureşan şi Wilhelm Brosser câte 4.

Pau-Orthez, în optimi

U-BT a încheiat grupa O pe locul 3, în timp ce echipa din Cehia a terminat pe ultimul. În ierarhia grupei a triumfat echipa franceză Pau-Orthez, care s-a impus cu 81-78 la Alba-Fehervar. Cele două cluburi au încheiat cu acelaşi număr de puncte, 10, însă Pau Orthez s-a dovedit superioară în meciurile directe şi a ocupat locul 1 în grupă. Maghiarii au ratat şansa calificării de pe locul 2, cele două poziţii pentru formaţiile de pe locurile secunde cu cel mai bun punctaj fiind adjudecate de Gaziantep, cu 11 puncte în Grupa K şi Nanterre ’92, cu 10 puncte dar un coşaveraj superior în Grupa N.


Derby cu Steaua

Pentru U-Banca Transilvania urmează derby-ul cu Steaua Bucureşti, duminică, 29 ianuarie, începând cu ora 18, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, un meci din etapa a 18-a din Liga Naţională de Baschet Masculin. U-BT este liderul campionatul, iar bucureştenii sunt pe locul 2.

Etichete: steaua u bt cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter