Sport

Ambiţii europene la „U“ Mobitelco BT

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/20_ziua/09 mobi pregatiri.jpg.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campionii de la „U“ Mobitelco BT se vor reuni la începtul lunii august, după o vacanţă binemeritată.

Lotul campioanei „U“ Mobitelco BT Cluj se va reuni în data de 4 august.

La finalul sezonului trecut, elevii pregătiţi de Marcel Ţenter au reuşit să câştige cel de al patrulea titlu din palmaresul clubului, după o finală infernală, câştigată cu 4-2 în faţa formaţiei CSU Asesoft Ploieşti. Pentru sezonul 2011-2012, care va începe în luna septembrie, clujenii îşi propun să păstreze titlul în oraşul de pe Someş şi să aibă o comportare onorabilă în EuroChallenge Cup.


Baschetbaliştii „alb-negrii“ se vor reuni la Cluj în 4 august, iar apoi vor efectua un stagiu de pregătire centralizată la Miercurea Ciuc, după care au programate trei turnee amicale. Primul dintre acestea se va desfăşura în Serbia în perioada 26-28 august, al doilea la Oradea în 2-4 septembrie (turneul memorial „Tony Alexe“), iar al treilea la Cluj în 9-11 septembrie.

Cu gândul la cupele europene


Marcel Ţenter, antrenorul campioanei, a declarat că obiectivul pe termen lung la „U“ Mobitelco BT este crearea unei echipe care să facă faţă cu brio în cupele europene. „Ne dorim să jucăm cât mai bine. Încet, încet, va veni vremea să ne propunem rezultate bune şi la nivel european. Trebuie să ridicăm baschetul românesc, iar asta nu se poate decât prin rezultate bune în afară. Ne dorim ca în cel mult trei ani să devenim competitivi pentru cupele europene. Participarea din acest an va fi un prim test. Vom avea meciuri grele şi în campionat, meciuri care ne vor motiva“, a declarat Ţenter. Tehnicianul campionilor a mai precizat că clubul caută în vederea unui transfer un jucător pentru poziţiile 2 şi 3, care să îl înlocuiască pe Branko Cuic, plecat la BC Timişoara.

Trei clujeni la naţionala mare


Trei componenţi ai campioanei „U“ Mobitelco au fost chemaţi la echipa naţională. Aceştia sunt veteranii Mihai Silvăşan şi Paul Chetreanu, plus nou venitul Miţă Paul. Acestora li se adaugă Şanta, care va merge în China alături de naţionala universitară a României, şi Paul Thompson, care va participa alături de naţionala Madagascarului la AfroBascket.

„Revenim după o vacanţă mai lungă ca de obicei, dar binemeritată. Eu şi Chetreanu ne-am şi antrenat puţin, ca să nu mergem nepregătiţi la echipa naţională. Anul trecut am ridicat standardele, sper să o ţinem tot aşa şi anul acesta. Aştept începerea noului sezon, doar atunci ne vom putea da seama cât de greu va fi. Vom juca multe meciuri amicale, sper să începem cu dreptul şi să avem un sezon mai bun“, a declarat Mihai Silvăşan, căpitanul campionilor.


„A fost o vacanţă lungă, dar ne antrenăm deja de 10 zile pentru lotul naţional. Sper să facem o figură frumoasă în cupele europene. Avem şanse bune să tregem de grupe. Obiectivul nostru, ca de obicei, e să jucăm frumos şi să terminăm cât mai sus în campionat. Sper ca şi în Cupa României să ajungem măcar în Final Four“, a declarat şi Paul Chetreanu, jucător la „U“ Mobitelco BT şi echipa naţională.

abonare newsletter