Sport

Poli, Gloria şi FC Bihor, în Liga a doua

<p><img src="documente/stories/07_iulie/18_ziua/09 tas.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins memoriile înaintate de Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, în privinţa licenţei.</p>

 

Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor vor evolua în sezonul următor în Liga a doua, în urma deciziei luate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.


Potrivit forului de la Laussane, cele trei cluburi au făcut apel la 14 şi 22 iunie, toate părţile fiind de acord ca procedura să fie una de urgenţă: apelurile au fost judecate de aceeaşi comisie de arbitraj, fiind stabilit un calendar procedural cu acordul părţilor, care a inclus schimburi de corespondenţă până la 11 iulie 2011 şi audieri la 13 şi 14 iulie, la sediul TAS.

„În urma respingerii memoriilor, cele trei cluburi nu au licenţa pentru a evolua în prima ligă din România, sezonul 2011/2012, iar FC Timişoara nu are nici licenţa pentru a evolua în cupele europene. Întreaga documentaţie TAS, cu bazele acestei decizii, va apărea în câteva săptămâni“, menţionează TAS, pe site-ul oficial.


Deşi a încheiat sezonul 2010-11 pe locul 2 în Liga 1, Poli Timişoara nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011-2012 al primului eşalon fotbalistic, în aceeaşi situaţie fiind Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga 1) şi FC Bihor, care a obţinut pe teren promovarea din Liga a 2-a. Iniţial cele trei cluburi primiseră licenţa din partea comisiei de primă instanţă a FRF, dar directorul de licenţiere Viorel Duru a contestat această decizie şi apelul său a fost admis. Apoi, Poli, Gloria şi FC Bihor s-au adresat TAS, iar instanţa de la Lausanne a audiat părţile, în regim de urgenţă, la 13 şi 14 iulie.

De ce nu au primit licenţa?


Bănăţenii nu au primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de Benfica Lisabona, iar Gloria pentru datorii la buget. FC Bihor nu a primit licenţa pentru datorii către angajaţi şi bugetul de stat. Locul acestor echipe a fost luat de CS Mioveni, Voinţa Sibiu şi Sportul Studenţesc (în ciuda faptului că această echipă a retrogradat cu un deficit de 4 puncte, iar stadionul din Regie, pe care evoluează, nu are instalaţie de nocturnă).

Semne de întrebare


Decizia FRF lasă anumite semne de întrebare, întrucât cele trei cluburi se află în litigiu cu autorităţile statului pentru datoriile care le-au cauzat retrogradearea. Alte cluburi, precum Steaua, se află în litigiu cu statul pentru datorii mult mai mari, dar au primit licenţa.

Ca o curiozitate, asistenţa maximă la meciurile Politehnicii Timişoara din sezonul trecut a fost de 32.000 spectatori, iar populaţia oraşului Mioveni este de 35.000 locuitori. Media de spectatori a „alb-violeţilor“ în 2011-12 a fost de 10.600, în timp ce populaţia localităţii Chiajna, reşedinţa prim-divizionarei Concordia, este de 8.200 locuitori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter