Sport

Handbal: O studentă a Universităţii Babeş-Bolyai, cea mai bună marcatoare a naţionalei sub 20 de ani a României

O studentă a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), Cristina Laslo, a fost cea mai bună marcatoare a naţionalei României la Campionatul Mondial Under-20 de la Moscova de handbal feminin pentru echipele de tineret, desfăşurate în perioada 2-15 iulie 2016, la Moscova (Rusia), anunţă un comunicat al UBB.

Naţionala feminină de handbal sub 20 de ani a României a cucerit medaliile de bronz, câştigând finala mică a Campionatul Mondial, în faţa Germaniei, cu scorul de 26-25 (17-10).

La Campionatul Mondial din Rusia au participat 24 de echipe. România s-a calificat de pe primul loc al grupei C, cu patru victorii, obţinute împotriva Kazahstanului (43-21), Argentinei (23-17), Egiptului (38-15) şi Spaniei (30-12) şi cu un egal, 29-29, contra Germaniei.


În optimi, tricolorele au trecut de Japonia (32-31), în sferturi de Croaţia (21-20), însă au pierdut semifinala cu Danemarca (28-25), care a cucerit şi titlul mondial, după o victorie cu 32-28 împotriva Rusiei. Din lotul României au făcut parte şi trei componente ale echipei Universitatea Alexandrion Cluj-Napoca: Cristina Laslo, Alexandra Dindiligan şi Alexandra Severin.

“Studentă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca, Cristina Laslo a fost cea mai bună marcatoare a finalei pentru medalia de bronz, cu 12 goluri. Căpitanul echipei naţionale a încheiat competiţia cu 62 de reuşite, şi a fost declarată cea mai bună jucătoare a campionatului mondial pe postul de coordonator de joc”, se arată în comunicat.


În cadrul campionatelelor Mondiale Universitare de Handbal feminin şi masculin care s-au desfăşurat la Malaga, în Spania, în perioada 27 iunie - 3 iulie 2016, echipa feminină a României a cucerit medalia de argint după o finală disputată împotriva ţării gazdă, scor 14-20. În grupe, România a reuşit să învingă Spania cu scorul de 20-19. Din lotul echipei a făcut parte şi Laura Popa, fostă studentă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, care este şi componentă a echipei U Alexandrion Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter