Sport

EURO 2016: Belgia se vede în finală

Selecționerul Belgiei, Marc Wilmots, ar prefera să joace “cu Franța mai degrabă decât cu Islanda” în cazul în care elevii săi vor reuși să se califice în finala EURO 2016 la fotbal.

sursa foto: twitter.com sursa foto: twitter.com

“În finală, prefer să jucăm împotriva Franței mai degrabă decât a Islandei. Ar fi o finală de vis, dar suntem încă departe”, a afirmat Wilmots, fără să facă vreo referire la nivelul celor două echipe, ci la afișul pe care l-ar reprezenta un asemenea meci.

Selecționerul belgian a explicat că se concentrează acum doar asupra meciului de vineri, cu Țara Galilor, din sferturile de finală ale EURO 2016, care va avea loc la Lille (nordul Franței), în apropierea graniței cu Belgia. “Vom juca la Lille și simțim deja că vom fi aproape de frontieră. Știm că va fi foarte multă lume”, a adăugat Wilmots, în timp ce presa belgiană a estimat că în orașul francez vor fi prezenți aproximativ 150.000 de belgieni în cursul zilei de vineri. Printre aceștia se vor afla și cei 12.000 de posesori de bilete de intrare la meciul cu galezii.


Belgia va juca vineri seara, de la ora 22.00, cu Țara Galilor, în Lille, acesta fiind al doilea meci din sferturile de finală EURO 2016. Înaintea acestui meci, pe Twitter a fost lansată campania “Adoptă un belgian”, care le cere locuitorilor din Lille, aflat la mică distanță de granița cu Belgia, să le ofere găzduire peste noapte fanilor belgieni care vor consuma un pahar în plus la partida cu galezii, pentru ca aceștia să nu se urce la volan sub influența alcoolului, pentru a se întoarce la casele lor imediat după joc.

Etichete: belgia euro 2016
Ultimele Stiri
abonare newsletter