Sport

EURO 2016: Adio, optimi de finală! România, umilită și învinsă de Albania

România-Albania, meci din grupele Euro 2016, disputat vineri seara s-a încheiat cu scorul 0-1. Susținuți de 30.000 de suporteri, cu o energie și motivație extraordinară, albanezii au îngenuncheat România și au reușit o victorie istorică.

sursa foto: uefa.com sursa foto: uefa.com

10.000 de suporteri români din tribunele stadionului din Lyon plus cei câteva milioane de acasă au rămas dezamăgiți după meciul de vineri seara când echipa națională a fost umilită de echipă Albaniei. De 68 de ani, România nu a mai fost învinsă de Albania, dar vineri seara albanezii au reușit să facă istorie prin golul înscris de Armando Sadiku, în minutul 43. Cu un antrenor italian, care le-a impus stilul de joc italian, jucătorii albanezi au jucat cu determinare și pasiune meciul cu România.

Chiar dacă ai noștri au avut numeroase ocazii, nu au reușit să “spargă” apărarea Albaniei. Anghel Iordănescu l-a introdus în joc, în repriza a doua pe Sînmărtean, în speranța că va salva jocul. Dar “Magicianul” nu a reușit să schimbe scorul în favoarea noastră.


În minutul 71, arbitrul a dictat offside, deși imaginile arătau clar că Torje a fost pe linie cu albanezul Hysaj. România a ratat astfel măcar șansa egalării.

Celălalt meci din grupă, disputat în același timp cu România-Albania, Elveția -Franța s-a încheiat 0-0.


În acest moment, clasamentul grupei A este următorul:

Franţa 7 puncte


Elveţia 5 puncte

Albania 3 puncte


România 1 punct

abonare newsletter