Sport

Transylvania Horse Show, cel mai popular eveniment ecvestru al anului - GALERIE FOTO

Concurenți din 16 țări au participat, în weeek-endul 10-12 iunie, la Transylvania Horse Show, la Prod, comuna Hoghilag, situată la 16 kilometri de Sighișoara. Transylvania Horse Show a fost pentru a șasea oară la rând cel mai popular eveniment ecvestru al anului de către iubitorii de cai și de echitație.

Competițiile sportive de dresaj, cross-country și obstacole la care au participat călăreți veniți din toate colțurile Europei (Marea Britanie, Germania, Irlanda, Belgia, Elveția, Finlanda, Austria, Suedia, Olanda, Spania, Norvegia), dar și din Noua Zeelandă, show-ul de acrobații ecvestre susținut de tineri din Prod care au avut la dispoziție numai trei săptămâni pentru antrenament, demonstrațiile de dresaj cu cai frizieni, spectacolul muzical emoționant cu sunete de toacă și doine au creat un eveniment unic cu aer de legendă. Și copiii au fost „răsfățați” prin ateliere de creație, plimbări pe ponei, standuri artizanale și dulciuri autohtone. Experiența autentic românească i-a încântat pe cei peste 4.000 de spectatori care au venit in inima naturii pentru a urmări spectacolul ecvestru.

„One more year” a fost sloganul cântat în cor de către studenții străini care la finalul competiției, vopsiți pe față și purtând drapelurile țărilor pe care le reprezentau au sărbătorit încheierea concursului printr-un celebru dans românesc, în frunte cu organizatorul Mihnea Vârgolici.


În cadrul Cupei Naţiunilor pentru Studenţi la Concursul Internaţional Universitar (AIEC Student Riders Nation Cup - România 2016), aurul la proba combinată pe echipe (dresaj și obstacole) a fost câștigat de echipa Germaniei. Argintul a revenit echipei Finlandei, iar bronzul echipei Irlandei. În cadrul probei de dresaj, s-a impus tot echipa Germaniei, locul doi fiind ocupat de echipa Austriei, urmată de Belgia. Primele trei locuri la proba de obstacole au fost câștigate de echipele Marii Britanii, Finlandei și Germaniei.

La individual, în cadrul probei combinate (dresaj și obstacole) s-a impus Fiona Hanigschnabl (Austria), urmată de Robin Moors (Belgia) și Tori Dixon (Irlanda). Proba de individual obstacole a fost câștigată de Fransizka Ritter (Germania), argintul a plecat în Marea Britanie, la Sophie Hall, iar bronzul i-a revenit din nou Fionei Hanigschnabl (Austria). Primele trei locuri, la proba de dresaj, au fost ocupate de Tori Dixon (Irlanda), Yolanda Palmer (Elveția) și Fiona Hanigschnabl (Austria).


România a câștigat Concursul Complet Internaţional (CCI 1*) la Transylvania Horse Show 2016 prin Sandra Takacs, cu calul Olimpia.

Competiția Cupa României la Probă Completă, la categoria Novici seniori, a fost câștigată de românul Călin Nemeș care la această clasă a făcut echipă cu calul Funny Flight. Medalia de aur la categoria Novici juniori a fost câștigată de Sandra Takacs (România) pe calul Smucig, iar la categoria Prenovici seniori a câștigat Daria Gladun (România) cu calul Cameo.  

Etichete: sighisoara
Ultimele Stiri
abonare newsletter