Sport

Adio, finală! U-BT Cluj a pierdut al patrulea meci din semifinale cu CSM CSU Oradea – GALERIE FOTO

CSM CSU Oradea a condus pe tot parcursul meciului disputat vineri seara în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca cu U-BT Cluj. Orădenii merg în finală BC Mureș Târgu Mureș, iar clujenii vor juca pentru locul III cu Steaua CSM EximBank București.

U-BT Cluj nu a reușit să se impună în fața băieților de la CSM CSU Oradea în cel de-al patrulea meci din semifinale. Deși au avut 6.000 de suporteri alături, clujenii au fost conduși de la un capăt la celălalt și au ratat majoritatea ocaziilor. U-BT Cluj a reușit doar 56 de puncte. U-BT Cluj - CSM CSU Oradea s-a încheiat 56-76 (12-19, 19-24, 12-18, 13-15).
După ce a pierdut meciul de vineri seara, U-BT Cluj a ratat calificarea în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. Orădenii au arătat o determinare mult mai mare decât clujenii, care vor lupta pentru medaliile de bronz cu Steaua CSM EximBank București. U-Banca Transilvania - CSM CSU Oradea 56-76 (12-19, 19-24, 12-18, 13-15)
Pentru Oradea, au marcat Zeno 20, Barnette 16, Mandache 12, Franklin 8, Țîbîrnă 7, Pașca 6, Petrișor 5, Zupan 2.

A mulțumit suporterilor

La finalul meciului, Marcel Țenter, antrenorul principal  al U-BT Cluj le-a mulțumit suporterilor pentru modul în care au susținut echipa. ”Suntem dezamăgiți de rezultat, ne pare rău și le mulțumim suporterilor noștri pentru modul în care ne-au susținut și în această serie, dar și în întreg campionatul. Am reușit în acest an să avem de departe cea mai mare medie de spectatori și ne bucurăm foarte mult că vin clujenii la sală. Din păcate, nu am reușit să ne exprimăm astăzi, din punct de vedere baschetbalistic, la valoarea pe care ne-am dorit-o”, a declarat Țenter.


Orădenii au marcat chiar și în ultimele secunde

Antrenorul clujenilor a subliniat că la pauză au schimbat ritmul de joc, dar nu a fost suficient pentru că orădenii au marcat chiar și în ultimele secunde. “Băieții mei au dat tot ce au putut, însă nu a fost suficient, Oradea astăzi a jucat mai bine ca noi. Din păcate, și asta e o opinie personală, în loc să fie 2-2, este 3-1 pentru Oradea, în mod normal eu cred că trebuia să mai avem o șansă pe care să ne-o jucăm luni. Azi, văzând până la pauză că ritmul de joc al Oradiei era mult mai bun, am hotărât să riscăm, am încercat să schimbăm ritmul jocului, să jucăm cu capcane, să îi forțăm să paseze mult mai mult decât în mod normal, însă orădenii au reușit să marcheze chiar și în ultimele secunde câte o dată, sunt puncte importante, care ne-au dezechilibrat”, a spus Marcel Țenter.

Rămâne să lupte pentru locul trei

U-BT Cluj se va lupta acum pentru locul trei. Le mai rămâne totuși în palmaresul pentru anul acesta și treofeul Cupa României. “Suntem dezamăgiți că nu am reușit să intrăm în finală, ne-am dorit foarte mult, însă trebuie să ne mulțumim cu acest trofeu, cu Cupa României și să ne luptăm pentru medaliile de bronz. Sunt mândru de băieții mei, cu toții învingem și cu toții pierdem, cu toții avem zile bune și zile proaste, însă am avut un sezon greu, cu foarte multe evenimente tragice în sânul nostru, dar totuși am reușit să câștigăm un trofeu și să fim într-o semifinală care, cred eu, dacă era să fie jucată corect, acum era 2-2 scorul”, a afirmat Țenter.


U-BT Cluj va juca cu Steaua CSM EximBank București în serie ”cel mai bun din trei meciuri”, primul joc urmând să se desfășoare în deplasare, în 20 mai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter