Sport

FRF a lansat un manual de matematică pentru elevii din clasele I-IV

În cadrul unei conferinţe de presă, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a lansat un manual de matematică auxiliar care cuprinde o culegere de exerciţii.

FRF a lansat un manual de matematică pentru elevii din clasele I-IV FRF a lansat un manual de matematică pentru elevii din clasele I-IV

La evenimentul de lansare a manualului au participat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu şi jucătorul Claudiu Keşeru, ambasadorul proiectului FRF.

„Am lansat un manual auxiliar de matematică pentru clasele primare, o culegere de exerciţii, parte a programului naţional FRF susţine educaţia, care îşi propune să aducă împreună autorităţi, profesori, elevi şi fotbalişti pentru a combate abandonul şcolar. Fotbalul şi matematica nu se exclud. Prin acest proiect, copiii vor învăţa noţiunile de bază ale fotbalului şi vor avea oportunitatea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv. În contextul în care tot mai mulţi pedagogi şi părinţi sunt îngrijoraţi de programa şcolară, care devine tot mai greu de asimilat de către copii, FRF contribuie la o abordare nouă a educaţiei prin fotbal”, a declarat Burleanu.
La antrenamentul de sâmbătă seara, jucătorii naţionalei au purtat tricouri cu formule matematice ale căror rezultate reprezintă numerele de pe tricourile de joc.


Răzvan Burleanu s-a arătat încântat de acest proiect. „Copiii ne spuneau că dacă profesorii ne-ar prezenta altfel materia, dacă manualele ar fi mai atractive, alta ar fi tragerea către şcoală, m-am declarat fan convins al proiectului. În vacanţe, copiii au exerciţii de făcut, de ce să nu facem exerciţii cu o paralelă în fotbal, să le facem cu plăcere”, a afirmat Keşeru.
Copiii vor putea rezolva probleme în care apar numele jucătorilor de fotbal: „Bogdan Stancu şi Florin Andone au înscris 28 de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu?”.

Manualul va putea fi cumpărat din toamnă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter