Sport

Meciul România - Spania va avea loc pe Cluj Arena

România va întâlni Spania la Cluj-Napoca, pe 27 martie, într-un meci amical care trebuia iniţial să se dispute pe Naţional Arena.

Problemele generate de lipsa avizului ISU au făcut aproape imposibilă programarea meciului la Bucureşti, iar oficialii FRF sunt pregătiţi să pună în aplicare planul „de rezervă”.

Cel mai important amical al echipei naţionale a României înainte de turnel final al Campionatului Eruopean din Franţa, meciul cu Spania, programat pe 27 martie, are şanse infime să se dispute pe „Arena Națională”.


Din cauza problemelor de la Arena Naţională, care rămâne închisă din cauza refuzului Primăriei Capitelei de a-şi asuma răspunderea pentru organizarea evenimentului, oficialii FRF sunt decişi să mute meciul la Cluj, pe arena pe care îşi dispută meciurile Universitatea.

În contractul semnat cu reprezentanţii campioanei europene en-titre a fost trecut şi un al doilea stadion, cel de la Cluj, iar zilele trecute o delegaţie FRF a inspectat „Cluj Arena”, unde se va juca şi partida cu Lituania, programată pe 23 martie.


Potrivit unui oficial FRF, sunt 95% șanse ca al doilea meci amical din luna martie să se desfășoare tot pe stadionul din Cluj. „E adevărat că mai mulţi reprezentanţi ai Federaţiei au mers la Cluj şi că în proporţie de 95% amicalul cu Spania se va disputa acolo. Nu se pune problema ca meciul să nu se dispute pentru că în contractul încheiat cu Federaţia spaniolă era trecut şi un al doilea stadion, adică cel de la Cluj. Cele mai mari probleme acolo sunt însă cele legate de gazon. E unul cu probleme, le-am transmis celor de acolo că trebuie să se ocupe de suprafaţa de joc, mai ales că pe 23 martie acolo vom juca şi împotriva Lituaniei!”, a declarat un oficial al FRF.

Singurele probleme reperate de oficialii Federaţiei la stadionul din Cluj au legătură cu suprafaţa de joc, aflată momentan sub standardele cerute de o astfel de confruntare. În acest sens, FRF le-a cerut celor oficialilor Universității Cluj ca partida cu Baia Mare, din etapa 23 a ligii secunde, programată pe 19 martie, să se dispute pe alt stadion.


Meciurile amicale ale României până la Euro 2016:
23 martie
România - Lituania, Cluj Arena

27 martie
România - Spania, Cluj Arena (95%)
22-29 mai - cantonamentul din Austria


3 iunie
România - Georgia, București

abonare newsletter