Sport

Marcel Țenter, înainte de meciul cu Steaua: „Toate resursele noastre vor trebui puse în joc”

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca va întâlni în acest weekend contracandidata la titlu Steaua București într-un meci din play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Jucătorii antrenați de Marcel Țenter vor disputa meciul împotriva echipei Steaua după ce duminica trecută au învins, în deplasare, formația SCMU Craiova, scor 74-61, în prima partidă din play-off-ul LNBM.

În acest moment, formația U-BT se află pe locul 2, cu 39 de puncte, la distanța de doar 2 puncte față de prima clasată CSM CSU Oradea.


Antrenorul principal al echipei clujene, Marcel Țenter, a declarat meciul împotriva echipei Steaua București va fi un indicator asupra valorii de moment al lotului. „Suntem, practic, în linie dreaptă înainte de play-off, fiecare meci este extrem de important și are o valoare intrinsecă mare, pentru că este un indicator asupra valorii de moment, a stadiului echipei. Vom înfrunta o echipă care nu a pierdut de patru meciuri, deci vin aici cu un moral ridicat. Va fi un meci greu, dar suntem încrezători în forțele noastre și știm că, având ajutorul publicului, putem obține o victorie. Suntem conștienți că va fi un meci foarte dificil și că toate resursele noastre, mai ales fizice, vor trebui puse în joc pentru a putea câștiga. Trebuie să uităm meciurile din ianuarie cu Steaua, pentru că acum este o echipă care s-a reformat între timp și problemele vor fi cu totul diferite. Luăm foarte în serios acest joc și suntem conștienți că trebuie să ne întrebuințăm la maxim, atât fizic, cât și din punctul de vedere al chimiei jocului pentru a învinge”, a declarat Marcel Țenter.

Despre transferul noului jucător al clubului clujean, Adrian Guțoaia, tehnicianul clubului a spus că vine după accidentarea lui Kuti Nandor. „Transferul lui Guțoaia este unul important, pentru că Kuti s-a accidentat de două sau trei ori în acest sezon și am avut probleme pe poziția de guard. În acest fel, sperăm să avem o mai mare certitudine pe poziția de român guard în jocurile ce urmează, astfel încât să ne putem folosi pivoții așa cum dorim, nu așa cum suntem forțați să o facem”, a spus Țenter.


Meciul dintre U-Banca Trasnilvania și Steaua București se va disputa, sâmbătă, 27 februarie, de la ora 17:00,  în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Biletele pentru meciul cu Steaua se pun în vânzare la casa de bilete a Sălii Polivalente. Preţul unui bilet este de 10 lei. Copiii sub 3 ani au acces gratuit.


Clasamentul LNBM Play-Off:
1. CSM CSU Oradea 41
2. U-Banca Transilvania Cluj 39
3. Steaua CSM Eximbank 39
4. BC Mureș Tg Mureș 37
5. SCMU Craiova 37
6. CSU Atlassib Sibiu 36

Ultimele Stiri
abonare newsletter