Sport

Clujencele Chintoan și Popa sunt convocate la națională pentru meciul cu Norvegia

Antrenorul echipei naționale de handbal feminin a României, Tomas Ryde, a definitivat lotul României cu care va aborda meciurile cu Norvegia din preliminariile Campionatului European 2016.

În mare parte, lotul de 16 jucătoare a României convocat de selecţionetul suedez va cam același cu care a câştigat medalia de bronz la Mondialul din decembrie 2015. Totuși sunt şi trei modificări după ce Melida Geiger s-a accidentat iar Diana Petrescu şi Crina Pintea nu au fost lăsate de la club, scrie prosport.ro.

Tomas Ryde a convocat pentru meciul împotriva Norvegiei care va vea loc săptămâna viitoare a Cluj-Napoca, 14 dintre jucătoarele cu care naționala României a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca. Din păcate nu se va putea baza pe Melinda Geiger, jucătoare de baza a echipei, care s-a accidentat în meciul dintre HCM Baia Mare și Fleury Loiret, dar și pe Diana Petrescu şi Crina Pintea au fost oprite la echipele de club pentru meciuri oficiale din luna martie.


În schimb, selecționerul Tomas Ryde a convocat câteva jucătoare care au mai evoluat la națională, Mădălina Zamfirescu, Denisa Dedu şi clujeanca Florina Chitoan fiind înștiințate să se prezinte pentru meciul împotriva Norvegiei. Totodată, Ryde a mai chemat la pregătiri încă două jucătoare, pe Bianca Tiron şi pe jucătoarea Universității Cluj, Laura Popa, care oricând ar putea însă să prindă şi lotul de „16”.

Jucătoarea Universității Cluj, Florina Chintoan, o va înlocui pe Crina Pintea pe poziția de pivot, în timp ce Laura Popa, tot de la echipa de handbal din Cluj-Napoca, îi va lua locul în echipa națională jucătoarei Melinda Geiger, pe poziția de inter dreapta.


Primul meci pe care naționala de handbal feminin a României îl va avea de disputat va avea loc, pe 9 martie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în meciul tur din preliminariile Campionatului European 2016, urmând ca partida retur din cadrul aceleași competiții să aibe loc pe data de 13 martie, în deplasare.

Același lot va participa ți la turneul preolimpic de la Aarhus cu Danemarca, Uruguay şi Muntenegru, în perioada 18-20 martie.


Federația Română de Handbal a anunțat, luni, că meciul dintre România și Norvegia care va avea loc la Cluj-Napoca va fi prezentată în deschidere de doi actori de comedie celebri, Mihai Bobonete și Adrian Văncică.

Președintele FRH, Alexandru Dedu a spune că handbalul este o stare și că cei doi actori vor încerca să ne învețe cum să o trăim. „Handbalul este o stare! Mă bucur nespus că personalități ca Bobonete și Văncică ne ajută s-o transmitem și s-o trăim împreună la Cluj-Napoca, la meciul din 9 Martie! Hai România!”, a declarat Dedu.


Lotul României pentru meciurile cu Norvegia şi turneul preolimpic este următorul:
portari: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu (ambele HCM Baia Mare), Denisa Dedu (Corona Braşov)
extreme stânga: Valentina Ardean, Ana Maria Tănăsie (ambele HCM Baia Mare)
extreme dreapta: Adriana Nechita (HCM Baia Mare), Laura Chiper (Corona Braşov)
pivoţi: Oana Manea (CSM Bucureşti), Florina Chintoan (Universitatea Cluj)
interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost), Gabriela Perianu (HCM Baia Mare), Gabriella Szucs (HCM Baia Mare), Bianca Tiron (Dunărea Brăila)
centri: Eliza Buceschi (Thuringer), Luciana Marin (HCM Baia Mare), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila)
interi dreapta: Aurelia Brădeanu (CSM Bucureşti), Patricia Vizitiu (HCM Baia Mare), Laura Popa (Universitatea Cluj)

Ultimele Stiri
abonare newsletter