Sport

Simona Halep (3 WTA) o va întâlni pe Angelique Kerber (2 WTA) în meciul de baraj din Fed Cup

Naționala de tenis feminin a României și-a aflat adversara în următoarea fază din Fed Cup după înfrângerea cu 2-3 în fața campioanei Cehia.

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta formația Germaniei în meci de baraj pentru rămânerea în Grupa Mondială a Fed Cup, în zilele de 16 și 17 aprilie, pe teren propriu, potrivit tragerii la sorți efectuate marți la Londra.

În celelalte jocuri Rusia va întâlni Belarus, Spania va întâlni vecina Italia iar Australia va avea o sarcină destul de dificilă împotriva naționalei Serenei Williams, SUA.


Naţionala Germaniei a fost cap de serie numărul trei, Rusia fiind prima, Italia a doua, iar Australia ultima.

România a căzut două poziţii în clasamentul mondial, după eșecul cu Cehia, și ocupă locul în acest moment locul nouă, astfel că nu a figurat printre capii de serie. În aceste condiţii, tragerea la sorţi a scos din urnă reprezentativa a Germaniei, care le are în componenţă pe Angelique Kerber, câştigătoare de la Australian Open, şi Sabine Lisicki, jucătoarea cu cel mai puternic serviciu din circuitul WTA. La sfârşitul săptămânii trecute, în primul tur al Grupei Mondiale, Germania a pierdut acasă cu Elveţia, scor 2-3, la Lepzig.


Echipa Germaniei este compusă din jucătoarele Angelique Kerber (2 WTA), Andrea Petkovic (23 WTA), Annika Beck (39 WTA) și Anna-Lena Groenefeld (25 WTA la dublu). Căpitan nejucător este Barbara Rittner.

Nemțoaicele au deja cucerite două titlulri Fed Cup, în 1987 și 1992. În cei 46 de ani de când joacă în Fed Cup, naționala Germaniei a reușit 73 victorii și 46 înfrângeri. Cea mai importantă jucătoare a acestei țări a fost Helga Mashoff (1965-1977) care a reușit 38 victorii și18 înfrângeri.


În istoricul întâlnirilor cu naționla României este notată o singură înfrângere, scor 0-3, în anul 1974.

Ultima întâlnire a Germaniei a avut-o împotriva naționalei Elveției, weekend-ul trecut, atunci când au pierdut cu scorul de 2-3 (Petkovic - Bencic 3-6, 4-6; Kerber - Bacsinszky 6-1, 6-3; Kerber - Bencic 6-7(4), 3-6; Beck - Bacsinszky 7-5, 6-4; Groenefeld/Petkovic - Hiingis/Bencic 3-6, 2-6).


Rezultatele tragerii la sorți:
Serbia - Belgia în Serbia
Canada - Slovacia în Slovacia
Polonia - China în Polonia
Argentina - Ucraina în Ucraina
Rusia - Belarus în Rusia
Italia - Spania în Spania
Germania - România în România
Australia - USA în Australia

Ultimele Stiri
abonare newsletter