Sport

Baschetbaliștii clujeni își consolidează poziția a doua și o atacă pe prima. U-BT - Energia Tg. Jiu 82-75

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj s-a impus, cu scorul de 82-75, în meciul disputat, pe teren propriu cu Energia Târgu Jiu.

Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca a fost neîncăpătoare sâmbătă seara atunci când peste 2850 de suporteri clujeni au fost prezenți la meciul dintre echipele U-BT și Energia Târgu Jiu, care a contat pentru etapa a 18-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

Americanul Kyndall Dykes a avut din nou o zi excepțională reușind să marcheze nu mai mult de 29 de puncte în acest joc. Totuși, clujenii au avut emoţii până la pauza mare, primul sfert fiind adjudecat de jucătorii lui Marcel Țenter, dar în sfertul secund elevii lui Hristu Sapera au reușit să reducă din avantaj, cele două echipe intrând la pauză cu scor egal, 41-41.


În partea a doua a meciului gzdele au accelerat în sfertul trei, sfert deciziv pentru acest meci, atunci când au câştigat un avantaj de 12 puncte.

Pe finalul sfertului patru, însă, jucătorii clujeni au slăbit meciul, lucru ce l-a iritat la maxim pe tehnicianul Marcel Țenter, iar gorjenii au mai redus din diferenţă, dar fără a face probleme în ceea ce privește victoria U-BT.


Antrenorul echipei clujene, Marcel Țenter, a declarat că este fericit pentru victorie dar că este extrem de supărat pentru atitudinea jucătorilor din ultimele trei minute. „Ne bucurăm pentru această victorie, însă nu suntem fericiți pentru ultimul sfert, mai degrabă ultimele trei minute, când ne-am văzut câștigători și mie nu îmi place acest lucru, consider că este o lipsă de profesionalism. Am reușit să oprim ofensiva lor, în special în sfertul al treilea și faptul că nu au reușit să înscrie puncte ușoare a fost important. Cred că sfertul al treilea a fost cheia meciului și, desigur, evoluția pe alocuri sclipitoare a lui Kyndall Dykes. Pentru noi, este foarte important în acest moment să câștigăm fiecare meci, dar ne interesează la fel de mult jocul nostru, vrem ca fiecare jucător să știe, să simtă care îi este locul în echipă”, a declarat Marcel Ţenter.

În clasamentul Ligii Naționale de baschet masculin, echipele din Ardeal ocupă primele patru poziții după această etapă. Vicecampioana României BC Mureș Tg Mureș este în continuare liderul clasamentului după ce a învins formația BCMU Pitești cu 85-73. U-Banca Transilvania Cluj, cu Kyndall Dykes în mare formă (29 p, 5 rec, 2 pd), a trecut de CS Energia Tg Jiu, cu 82-75, și ocupă poziția secundă. Locul al treilea este ocupat tot de o echipă din Ardeal, CSM CSU Oradea care a trecut, cu scorul de 75-70, de SCMU Craiova. CSU Atlassib Sibiu este ultima echipă dintre cele patru care se bate pentru titlu. Ea a învins-o în ultimul meci pe CS Phoenix Galați cu 85-80, situându-se pe locul al patrulea.


Clasament LNBM:
1. BC Mureș Tg Mureș 32
2. U-Banca Transilvania Cluj 31
3. CSM CSU Oradea 31
4. CSU Atlassib Sibiu 30
5. SCMU Craiova 29
6. CS Energia Tg Jiu 27
7. Steaua CSM Eximbank 27
8. CS Dinamo București 26
9. CS Phoenix Galați 25
10. BCMU Pitești 22
11. BC SCM Timișoara 21
12. CS Gaz Metan Mediaș 20

Ultimele Stiri
abonare newsletter