Sport

„U“ Mobitelco vrea revanşa împotriva campioanei

<p><img class="caption" src="documente/stories/01_ianuarie/26_ziua/asesoft.jpg" border="0" alt="Asesoft - Mobitelco" title="Duelurile Cluj – Ploieşti au fost întotdeauna încinse * Foto Radu Pădurea" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Baschetbaliştii de la „U“ Mobitelco joacă astăzi la Ploieşti, împotriva campionilor de la CSU Asesoft.</p> <p>După ce sîmbătă baschetbaliştii “Universităţii” au învins rivalii tradiţionali de la Sibiu, astăzi vor da piept cu CSU Asesoft Ploieşti.</p> <p>Elevii lui Marcel Ţenter au început foarte bine anul 2011, cu două victorii, în deplasare la BC Argeş şi acasă cu CSU Atlassib Sibiu. Pentru clujeni urmează însă un meci foarte dificil, în deplasare la campioana Asesoft Ploieşti, echipă în faţa căreia se pare că au un complex, deoarece au pierdut toate întîlnirile decisive din ultimii ani. Prahovenii au cîştigat şi partida tur, 70-69, după un final dramatic, astfel că alb-negrii vor să îşi ia revanşa.</p>

În clasamentul Diviziei A, cele două echipe sînt despărţite de un singur punct, Asesoft strîngînd pînă acum 31, iar „U“ Mobitelco 30. Înaintea confruntării din această seară, ambele tabere au declarat că îşi doresc să cîştige derbiul care a marcat ultimii ani baschetul masculin românesc. „Întîlnim un adversar redutabil, care vine după o victorie entuziasmantă asupra lui CSU Sibiu. Este un meci important pentru noi, pe care vrem neapărat să-l cîştigăm. Sîntem Asesoft Ploieşti şi din această cauză toată lumea aşteaptă o victorie pe teren propriu, indiferent cine e adversar“, a declarat Vladimir Arnautovic, antrenorul ploieştenilor. De cealaltă parte, Marcel Ţenter apreciază că va fi un meci interesant, dar nu cel mai important din campionat. „Este un meci dificil, nu ştiu însă dacă este cel mai important de pînă acum. Prin prisma clasamentului este un meci foarte interesant, sînt sigur că şi ploieştenii vor da absolut totul pe teren. Mă aştept la un meci bazat pe o apărare extrem de fizică, cu siguranţă nu vor fi multe puncte înscrise. Va fi o partidă tensionată şi cine va avea nervii mai tari va avea cîştig de cauză“, a spus tehnicianul clujenilor.

Clujenii privesc cu detaşare derbiul

Jucătorii echipei clujene privesc derbiul cu Asesoft cu detaşare şi declară la unison că nu este un meci capital. „Nu este cel mai important meci de pînă acum, este unul ca oricare altul, dar există o rivalitate între cele două echipe. Este un meci în care trebuie să fim concentraţi 40 de minute, pentru că întîlnim o echipă experimentată, care ştie cum să pedepsească fiecare greşeală a adversarului. Trebuie să fim concentraţi şi mult mai maturi în meciul de mîine, de la Ploieşti, decît în tur, pentru a lua cele două puncte”, a declarat Branko Cuic, unul dintre cei mai în formă baschetbalişti de la „U“ Mobitelco BT. Căpitanul clujenilor, Mihai Silvăşan, spune că alb-negrii trebuie să înveţe să nu repete greşelile din meciurie anterioare pierdute în faţa ploieştenilor. “Venim cu un moral bun după victoria cu Sibiul, trebuie să facem ceea ce am repetat la antrenament şi să câştigăm, noi asta ne dorim şi cu mentalitatea asta mergem. Trebuie să intrăm foarte motivaţi pe teren, să respectăm indicaţiile şi ceea ce am pregătit înainte de meci şi, dacă vom ajunge la finalul jocului să fim la egalitate, trebuie să ştim să gestionăm finalul pentru că ştim ce s-a întâmplat în ultimul meci. Trebuie să învăţăm din greşelile din trecut. Este un meci important, cu siguranţă, însă nu e decisiv!”, a spus Silvăşan.


 

explic foto: Duelurile Cluj – Ploieşti au fost întotdeauna încinse. Foto: Radu PĂDUREAN

Ultimele Stiri
abonare newsletter